Llibertat amb càrrecs per als detinguts de l'entorn de Rita Barberá

El fiscal anticorrupció demanava presó per a la secretària del PP a l'Ajuntament, però el jutge rebutja la sol·licitud

  / MIGUEL LORENZO

 
lpuig32566735 valencia 27 1 2016  pol tica corrupci n pp valenci160128091923
lpuig32570134 valencia 27 1 2016  pol tica  corrupci n pp valenc160128091847

/

1
Es llegeix en minuts
LAURA L. DAVID / VALÈNCIA

El titular del Jutjat d'Instrucció número 18 de València, que instrueix el 'cas Imelsa', ha deixat en llibertat provisional els set dels 24 detinguts en el marc de l''operació Taula' que van prestar declaració aquest dimecres a la tarda. Tots mantenen la condició d'investigats (imputats) pels presumptes delictes prevaricació administrativamalversació de cabals públicstràfic d'influènciessuborn blanqueig de capitals en una causa que indaga sobre la presumpta trama de comissions il·legals a canvi d'adjudicacions fraudulentes construïda al voltant de la Diputació de València d'Alfonso Rus i que també afecta l'Ajuntament de València de Rita Barberá i la Generalitat Valenciana de Francisco Camps.

Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia valencià, el jutge ha imposat el pagament d'una fiança per a quatre d'ells per fer front a les responsabilitats civils en cas que fossin condemnats. És el cas David Sierra, exvicesecretari d'organització del PP de la Comunitat Valenciana i exdiputat a les Corts, també imputat per suposat finançament irregular del PP valencià en el 'cas Gürtel'; la secretària del grup municipal del PP a l'Ajuntament de València, María del Carmen García FusterVicente Burgos, exgerent de la Fundació Jaume II El Just, i l'empresari i exsogre de l'exgerent d'Imelsa Marcos Benavent, que va portar les gravacions del cas a la Fiscalia Anticorrupció.

En el cas de María del Carmen García Fuster, considerada la mà dreta de Rita Barberá i que té accés als comptes del grup municipal popular, el magistrat ha decretat la seva posada en llibertat sota fiança en contra del criteri de la fiscalia, que demanava el seu ingrés a la presó.

SIS CONSTRUCTORES DAVANT EL JUTGE

Notícies relacionades

Els altres tres arrestats en el marc d'aquesta operació que dimecres van prestar declaració davant el jutge són els dos arquitectes d'Imelsa, Joan Vergara i Elena Bosque, i l'exassessor de l'exregidora de Cultura María José Alcón (que va quedar en llibertat sota fiança de 150.000 euros dimarts) a l'Ajuntament de València, Pedro Aracil, personal de confiança del Grup Popular. Es dóna la circumstància, a més, que Vicente Burgos, exgerent de la Fundació Jaume II El Just, és l'exmarit d'Alcón (ara casada amb l'exvicealcalde de València Alfonso Grau, processat en el 'cas Nóos').

Aquest dijous passaran a disposició judicial, almenys, sis detinguts més. Tots ells són empresaris de la construcció i les seves mercantils eren adjudicatàries habituals de la Diputació de València presidida per Alfonso Rus. L'exbaró popular serà previsiblement l'últim dels arrestats de la 'operació Taula' a declarar.