La fiscalia rebutja admetre les querelles de Manos Limpias i UPD per la declaració rupturista

El ministeri públic no aprecia delicte al no haver transcendit de l'àmbit parlamentari i recorda que la resolució ja va ser anul·lada pel Constitucional

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / BARCELONA

La fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) s'ha manifestat en contra d'admetre les querelles presentades per Manos Limpias i UPD en contra de la declaració rupturista del Parlamentdeclaració rupturista , en l'escrit que ha presentat davant la Sala Civil i penal del TSJC que ha de decidir si admet a tràmit o no els escrits.

Notícies relacionades

En la seva argumentació, el ministeri públic recorda que la citada declaració ja va ser anul·lada pel Tribunal Constitucional Tribunal Constitucional i destaca que l'objecte de les querelles "no ha transcendit de l'estricte àmbit parlamentari" i que les manifestacions declarades inconstitucionals i nul·les pel TC no s'han tornat a repetir ni a desenvolupar. Així, afegeix, "encara no està justificada la perpetració del delicte objecte de la querella". No obstant, la fiscalia adverteix que aquesta opinió podria revertir-se en el cas que es promoguin accions penals "que no s'atinguin al pronunciament del TC".

La querella d'UPD anava contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els firmants de la proposta de resolució: els diputats de Junts pel Sí Jordi Turull Marta Rovira, i els de la CUP Antonio Baños (que va deixar el seu escó) i Anna Gabriel. La de Manos Limpias, criticada per la fiscalia per ser "una mica prolixa i divagatòria en la relació dels fets", substituïa Gabriel per l'expresident Mas. Els dos escrits acusaven els diputats de delictes de sedició i el partit fundat per Rosa Díaz reclamava presó incondicional per als querellats.