Les portades de la premsa

Els 'lobbies' es mouen

El País i El Mundo alerten de la intranquil·litat de la banca i la UE davant els problemes de governabilitat a Espanya

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La incertesa en quÈ està immersa la governabilitat d'Espanya està activant els ressorts de la por. El PP vol aixafar com sigui el projecte de Govern d'esquerres i els 'lobbies' pretenen estabilitzar la situació política, i si és amb gran coalició encara millor. El País i El Mundo surten avui en portada amb advertències catastrofistes. El primer avisa que la UE ha alertat que l'economia espanyola pot tornar a caure si no es redreça el rumb i se circula per les rutes que marca Brussel·les. I el segon entrevista el president del BBVA, que es queixa ja que la inversió s'està paralitzant per culpa de la lentitud dels polítics a pactar un govern estable i, se suposa, "com a Déu mana". A bon entenedor...

Les portades dels diaris

El Mundo: "Francisco González, president del BBVA: 'Comença a paralitzar-se la inversió per la incertesa de la política"; "Els barons exigiran ratificar el pacte que negociï Sánchez"; "Tahrir 5 anys després: més repressió que amb Mubàrak"; "La fundació afí a Podem rastrejava la premsa per a Chávez".

Abc: "Només el PP guanyaria escons en unes noves eleccions. Recuperaria mig milió de vots de C's, però seguiria necessitant una gran coalició amb el PSOE per governar".

La Razón: "El PP pujaria nou escons i Podem quatre si es repetissin les eleccions"; "Portugal gira a la dreta dos mesos després del front d'esquerres"; "Iglesias marca ara a Sánchez els temps de la negociació"; "Antonio, un padre coratge contra ETA".

La Vanguardia: "El PP apel·la a l'esperit de la transició per tensar el PSOE"; "Nevada excepcional a Nova York"; "Portugal elegeix el conservador Rebelo de Sousa president".

EL PERIÓDICO: "El PP es llança a avortar el pacte d'esquerres"; "Retrats de la Barcelona de la desigualtat"; "Un jove de 28 anys mor en una agressió en un bar del Port Olímpic".

Notícies relacionades

El País: “La UE alerta Espanya del risc imminent sobre la seva economia”; “És falsa la idea que la consulta és per aconseguir la independència (Urkullu)”; “Portugal elegeix president el conservador Rebelo de Sousa”.

El Punt Avui: 'Forcadell: “Estic convençuda que hi haurà pressupost"; “Grècia, de l’esperança al desencís en un any”; “Salut no farà obligatori el calendari de vacunes”.