PROCÉS PER PRESUMPTA CORRUPCIÓ

La jutge demana a TV-3 els contractes de la productora d''El Gran Dictat'

La magistrada investiga els pagaments del propietari de l'empresa a les dones d'Oriol Pujol i David Madí

Anna Vidal, al dirigir-se al Palau de Justícia de Barcelona, ahir.

Anna Vidal, al dirigir-se al Palau de Justícia de Barcelona, ahir. / CARLOS MONTANYÉS

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La jutge de Barcelona Silvia López Mejías ha requerit a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, a través del Servei de Vigilància Duanera, que aporti documentació sobre els contractes firmats amb la societat Triacom Audiovisual, productora del programa de TV-3 'El Gran Dictat'. Aquesta societat és d'Oriol Carbó Seriñana, exgerent de la ràdio i la televisió públiques catalanes, que està sent investigat pels pagaments realitzats per les seves empreses a Anna Vidal, esposa de l'exnúmero dos de CDC Oriol Pujol, i a Sandra Buenvarón, cònjuge de David Madí, exsecretari de Comunicació amb l'últim Govern de Jordi Pujol.

La magistrada ha acceptat la petició del fiscal anticorrupció Fernando Maldonado, que també s'encarrega del cas del suposat intent de falsejar en la concessió d'estacions d'ITV i el presumpte cobrament de comissions per part d'Oriol Pujol, a través de la seva dona. L'acusació pública ha requerit que se sol·liciti a la CCMA la documentació "davant la negativa" de Carbó a facilitar-la.

La jutge va obrir aquesta causa el mes de juliol passat arran d'un informe del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària en què constava una possible facturació fictícia de les dones d'Oriol Pujol i de David Madí. Durant els anys 2008 i 2009, Anna Vidal va rebre per part de les empreses de Carbó 105.560 euros i Sandra Buenvarón, 91.910 euros. Les dues dones sostenen que aquests emoluments els van obtenir per treballs realitzats.

COINCIDÈNCIA

Notícies relacionades

L'informe de Vigilància Duanera destaca que Carbó va usar les societats Orieu 110591 i Inversions OCS per efectuar pagaments a totes dues, Vidal i Buenvarón, que "coincideixen en el temps". Segons els investigadors, la societat Inversions OCS no té ingressos durant els anys 2008 i 2009, mentre que l'altra empresa, Orieu, va percebre "la major part" dels seus fons de Triacom, l'administrador de la qual és Oriol Carbó.

El dictamen va més enllà i detalla que "la major part" dels ingressos de Triacom durant aquell període van procedir de la CCMA, i que Carbó "va aconseguir la contractació", per part de TV-3, de programes com 'El Gran Dictat'.