NOU PROCÉS JUDICIAL

La jutge investiga uns pagaments a l'esposa de l'ex alt càrrec David Madí

Va percebre 91.000 euros del productor del programa de TV-3 'El gran dictat'

La magistrada obre un procés separat del 'cas ITV' on apareix Oriol Pujol

2
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / BARCELONA

la jutge de Barcelona Silvia López Mejías ha acordat obrir un procediment judicial per investigar els pagaments realitzats per empreses d'Oriol Carbó Seriñana, exgerent de Catalunya Ràdio i TV-3, a Anna Vidal, esposa de l'exdiputat de CiU Oriol Pujol, i a Sandra Buenvarón, cònjuge de David Madí, exsecretari de Comunicació amb l'últim govern de Jordi Pujol i estret col·laborador d'Artur Mas fins al 2010, quan va arribar a la presidència de la Generalitat. La magistrada, que tramita el cas de les ITV, ha pres aquesta decisió davant la petició del fiscal Fernando Maldonado i després de rebre un informe del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària en què constatava una possible facturació fictícia. Una de les societats de Carbó, Triacom Audiovisual, és la productora del programa de TV-3 El gran dictat. 

Fonts jurídiques van assegurar a aquest diari que la fiscalia ha sol·licitat l'obertura d'aquesta investigació davant la possibilitat que els implicats hagin comès un presumpte delicte de falsedat documental, malversació de fons públics o prevaricació. L'acusació pública entén que els serveis facturats per les dones d'Oriol Pujol i de Madí podrien ser falsos i suggereix el pagament de comissions. Durant els anys 2008 i 2009 cada una d'elles va percebre 91.910 euros per part de les empreses de Carbó.

TRASPÀS DE FONS

L'informe de Vigilància Duanera destaca que Carbó va usar les societats Orieu 110591 i Inversions OCS per realitzar pagaments a totes dues, Vidal i Buenvarón, que «coincideixen en el temps i en la seva quantia». Segons els investigadors, la societat Inversions OCS no té ingressos durant els anys 2008 i 2009, mentre que l'altra empresa, Orieu, va percebre «la part més gran» dels seus fons de Triacom, que té com a administrador Oriol Carbó.

El dictamen va més enllà i detalla que «la part més gran» dels ingressos de Triacom durant aquest període van procedir de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. I és que Carbó «va aconseguir la contractació» per part de TV-3 de programes com El gran dictat.

Notícies relacionades

 

Per ara, la jutge ha sol·licitat a Carbó que presenti documentació sobre els serveis realitzats per a ell per l'esposa de Madí, així com les factures i contractes realitzats entre les seves empreses i també entre Triacom i la televisió catalana. El fiscal demanava que es requereixi documentació a TV-3, però per ara la magistrada no ho ha acordat.