DECLARACIONS JUDICIALS

El PP, citat com a imputat per l'esborrament dels ordinadors de Bárcenas

També ha sigut convocada l'actual tresorera i l'extresorer com a testimonis

1
Es llegeix en minuts
Margarita Batallas
Margarita Batallas

Periodista

ver +

El PP ha sigut citat a declarar en qualitat d'investigat (antic imputat) per l'esborrament dels discos durs dels ordinadors que Luis Bárcenas usava en aquest partit. La jutge de Madrid també ha convocat l'actual tresorera d'aquesta formació, Carmen Navarro, i ha citat com a testimonis l'extresorer, la seva secretària, el cap de seguretat i l'advocat del partit conservador.

Aquestes citacions es produeixen després que l'Audiència de Madrid acordés la reobertura d'aquest cas a l'entendre que l'esborrament dels ordinadors de l'extresorer podia ser constitutiu d'un delicte de danys informàtics i d'un d'encobriment. Els jutges van retreure a la seva subordinada que hagués arxivat aquest cas "sense practicar cap diligència" a instàncies de la fiscalia.

Aquest cas es va iniciar després del PP confessés al jutge Pablo Ruz que havia esborrat els ordinadors de Bárcenas l'agost del 2013 després que aquest admetés el juliol d'aquell any que havia gestionat la caixa b del partit conservador. En la seva compareixença va aportar un 'pen drive' que no va poder ser cotejat perquè el PP havia esborrat els discos durs dels ordinadors que va usar l'extresorer.

L'Audiència de Madrid va ordenar a la jutge que busqués la persona que va ordenar l'esborrament i també li va reclamar que investigués si en aquest partit hi ha un protocol per eliminar els fitxers dels treballadors quan deixen de treballar en aquesta formació, com sosté el PP.

Notícies relacionades

Les citacions es portaran a terme els dies 3 i 4 de febrer. En la primera jornada estan citats com a testimonis Bárcenas, la seva secretària, Estrella Domínguez, el cap de seguretat, Antonio Lafuente, i l'advocat del PP que va ser la persona que va comunicar al jutge Ruz que els ordinadors s'havien esborrat. L'endemà compareixeran com a investigats el PP i Navarro.

LA REACCIÓ

El PP ha fet pública una nota de premsa en què lamenta la reobertura d'aquest cas. I en què sosté que en les declaracions judicials ratifiqués "que els ordinadors no contenien informació" rellevant, ja que l'extresorer ha reconegut que va canviar i es va emportar els discos durs dels seus ordinadors. També que ell va admetre en la seva confessió davant Ruz que havia guardat els seus arxius informàtics en el 'pen drive' que va entregar al jutjat. Malgrat aquestes explicacions, el partit conservador va manifestar que "sempre ha actuat i actuarà en col·laboració amb la justícia i d'acord amb la llei".