Pedro Sánchez anuncia que intentarà formar govern "així que Rajoy fracassi"

El líder socialista aposta per "crear ponts" per aconseguir un Executiu "progressista i reformista" en comptes de marcar "línies vermelles" abans de negociar

tecnicomadrid32224555 madrid  20 12 2015  pedro s nchez  psoe  comparece

tecnicomadrid32224555 madrid 20 12 2015 pedro s nchez psoe comparece

1
Es llegeix en minuts
Aitor Ubarretxena
Aitor Ubarretxena

Periodista

ver +

Pedro Sánchez s'ha mostrat "fort" per intentar formar un govern "progressista i reformista" quan es confirmi el "fracàs" del PP per aconseguir la investidura de Mariano Rajoy. Tot i no haver citat en cap moment ni Ciutadans ni Podem, sí que ha apuntat que la seva estratègia passa per "crear ponts d'entesa" en comptes de marcar "línies vermelles" abans de començar a negociar, com ha retret als populars.

El secretari general del PSOE ha assegurat que "els periodistes estan despistats" davant la falta d'informació sobre els contactes del PP amb altres partits, i ha desvelat que la causa és que "no hi ha negociacions" perquè  els populars "són incapaços de posar-se d'acord amb ningú, excepte amb ells mateixos". I s'ha presentat com l'única alternativa per aconseguir un acord "entre diferents", ja que els quatre anys de Rajoy "governant d'esquena a tothom passen factura".

Els crits de "president, president" han acompanyat l'arribada de Sánchez a l'acte en què ha pres part a Sant Sebastià, amb la secretària general del PSE, Idoia Mendia, i el secretari general dels socialistes guipuscoans, Iñaki Arriola. La cita té una significació especial, ja que es produeix la vigília del dia de Sant Sebastià i quan la ciutat es disposa a assumir la Capitalitat Cultural Europea.

Notícies relacionades

En la seva intervenció, Sánchez ha apuntat que per afrontar els reptes d'Espanya, entre els quals ha citat la situació a Catalunya, la creixent desigualtat social i la corrupció, són necessaris "grans consensos". I ha descartat per a aquesta tasca el PP, "que ni tan sols ha sigut capaç de trucar al nou president". 

De la mateixa manera, ha recordat les 17 iniciatives legislatives que van presentar només de constituir-se les Corts, entre les quals destaquen la derogació de la reforma laboral, l'aprovació d'un nou estatut dels treballadors i l'anul·lació de la LOMCE. També ha al·ludit a les mesures de regeneració i transparència anunciades avui pel seu partit, entre les quals s'inclou que la renúncia de tots els diputats a qualsevol mena d'assignació econòmica per l'exercici d'activitats privades.