La Guàrdia Civil entra a l'Ajuntament de Sant Quirze per investigar adjudicacions a Teyco

La policia busca contractes irregulars a la mateixa empresa que també està investigada en el 'cas 3%'

L'actual consistori, en mans d'ERC, mostra la seva preocupació per la gestió de l'equip anterior de CiU

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

Agents de la Guàrdia Civil han entrat aquest dimarts a la tarda a l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès per recollir informació relacionada amb una sèrie de contractes adjudicats a la constructora Teyco, una de les principals empreses implicades en el 'cas 3%', de possible finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a través de la seva fundació, CatDem.

La petició d'informació a l'Ajuntament de Sant Quirze, però, no té cap relació amb el cas del 3% que s'instrueix en un jutjat del Vendrell, sinó amb unes diligències independents obertes per la Fiscalia de Sabadell arran de la denúncia d'un particular. 

Segons fonts pròximes a la investigació, Teyco, propietat de la família Sumarroca, va rebre adjudicacions per part de l'anterior equip de govern de Sant Quirze, dirigit per l'alcaldessa Montserrat Mundi (CiU). És el primer pas d'una investigació encara en fase embrionària. Fonts pròximes al cas han detallat a aquest diari que la Guàrdia Civil ha actuat per ordre de la Fiscalia de Sabadell, que, quan finalitzi les seves indagacions, haurà de decidir si presenta al jutjat una denúncia o querella o, per contra, arxiva el cas.

VIVENDA PÚBLICA

Notícies relacionades

En un comunicat, l'actual equip de govern municipal, compost per Junts per Sant Quirze-ERC i ICV, ha subratllat que les adjudicacions ara sota sospita van ser realitzades per l'empresa municipal COMU en el marc de la construcció de vivenda pública el 2012. També mostra la seva preocupació" pel fet que aquesta localitat es vegi immersa en aquest cas, en el marc d'investigacions judicials de les quals es "pot desprendre que diners públics del nostre municipi han estat utilitzats amb finalitats il·lícites".

El govern municipal ha mostrat la seva "total" disponibilitat per col·laborar amb les autoritats judicials per aclarir amb "màxima celeritat" qualsevol dubte que afecti la "institució municipal". Per aquesta raó, sempre segons fonts de l'Ajuntament de Sant Quirze, s'ha proporcionat tota la documentació requerida pels agents de la Guàrdia Civil.