Francesc Sànchez coordinarà la preparació del congrés de CDC

El conclave de refundació convergent es podria celebrar al març

Gabriela Serra i Benet Salellas, els diputats de la CUP que es coordinaran amb JxSí

fmasreal31544977 tarragona  tarragones   22 10 2015  caso 3   xavie160115182647

fmasreal31544977 tarragona tarragones 22 10 2015 caso 3 xavie160115182647

1
Es llegeix en minuts

Convergència accelera cap al congrés de refundació, que es podria celebrar al mes de març. L'expresident Artur Mas serà l'encarregat de pilotar la transformació profunda d'un partit que ha admès que no passa pel seu millor moment. I les funcions organitzatives del conclave recauran en el responsable actual de règim intern i comunicació del partit, Francesc Sànchez.

Sànchez, forjat a la JNC i exregidor de CiU a Vilanova i la Geltrú, és llicenciat en Dret i màster en resolució de conflictes. La seva figura s'identificava com la mà dreta d'Oriol Pujol durant l'etapa en que aquest ocupava la secretaria general del partit. Ara Mas li encarrega pilotar un procés clau per al futur del partit. El fet que l'actual coordinador general, Josep Rull, hagi accedit a la Conselleria de Territori obligava a reajustar les tasques internes de cara a un congrés en el qual l'exconseller de Justícia, Germà Gordó, ja ha anunciat la seva intenció d'optar a la secretaria general. S'enfrontaria, probablement, a l'actual cap de files de Junts pel Sí al Parlament, Jordi Turull. Amb tot, aquest últim no ha fet públiques les seves intencions.

El congrés convergent pot veure com afloren més candidats a ocupar la secretaria general. Altres qüestions clau seran com es plantegen els nous mètodes d'elecció de càrrecs, introduint o no la celebració d'eleccions primàries. I quin grau de renovació s'exerceix en l'actual cúpula, així com el plantejament respecte als casos de corrupció que afecten el partit i tota la família Pujol.

Notícies relacionades

En l'espai ideològic, Mas pretén obrir el partit a sensibilitats transversals del sobiranisme, recuperant el concepte de la "casa gran del catalanisme". No en va, l'expresident ha teoritzat en diverses ocasions que qualsevol avanç en l'autogovern ha de comptar amb àmplies majories de suport social.

ELS DOS NOMS

D'altra banda, la CUP ha decidit, segons ha anunciat Anna Gabriel en una entrevista a La Directa, que Gabriela Serra i Benet Salellas seran els dos diputats que, en virtut de l'acord tancat amb Junts pel Sí, participaran en les reunions i presa de decisions en el dia a dia parlamentari. Aquesta és una de les condicions del pacte entre JxSí i la formació anticapitalista, a  més de la dimissió de dos diputats de la CUP com a exercici d'autocrítica per com es van portar a terme les negociacions.