Sánchez sobre Iglesias: "Té rebequeries de nen petit. Si no es fa el que ell diu, deixa de respirar"

El líder socialista busca traslladar la pressió a Podem per arribar a un pacte de govern

Es mostra disposat a governar amb Colau a l'Ajuntament de Barcelona

undefined32406559 madrid 14 01 2016el secretario general  pedro s nc160114115013

undefined32406559 madrid 14 01 2016el secretario general pedro s nc160114115013

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pedro Sánchez intenta traslladar la pressió a Podem sobre la governabilitat d'Espanya. Un dia després de la constitució del Congrés dels Diputats, que va causar malestar en el partit de Pablo Iglesias al sentir-se exclòs del pacte per repartir-se la presidència i la Mesa de la Cambra baixa, el líder del PSOE ha carregat aquest dijous contra el líder de la força morada. “Té rebequeries de nen petit. Si no es fa el que diu, deixa de respirar”, ha assenyalat el secretari general socialista, en referència a les crítiques d'Iglesias, que dimecres havia titllat el PP, el PSOE i Ciutadans “dels tres del búnquer” pel repartiment dels càrrecs de responsabilitat al Congrés: la presidència per als socialistes, tres membres de la Mesa per als populars, dos per al partit taronja i dos més per a Podem.

La reivindicació d'Iglesias que tinguessin grup parlamentari propi les seves confluències territorials (En Comú-Podem a Catalunya, Compromís-Podem a València i En Marea a Galícia) no ha sigut satisfeta, perquè la resta de forces al·leguen que el reglament de la Cambra baixa no ho permet, a l'exigir que els partits hagin competit electoralment entre si per tenir organitzacions diferents dins de l'hemicicle. Aquesta negativa ha fet que Iglesias hagi refredat les possibilitats d'un pacte amb el PSOE, ja per si mateix difícil, per forjar una aliança, en què hauria de col·laborar Ciutadans o el sobiranisme, que desallotgi el PP del poder i impedeixi la repetició d'eleccions.  

“A Podem li correspon un grup. Els votants de Podem no entendrien que per això s'engegui en orris l'opció que hi hagi un Govern progressista”, ha argumentat Sánchez a TVE.

CONTRAST D'ACTITUDS

Notícies relacionades

El líder socialista ha buscat contrastar l'actitud d'Iglesias, suposadament intransigent i basada en “rebequeries de nen petit”, amb la seva, i ha assenyalat, per exemple, que estaria disposat a “acordar un govern d'esquerres” amb Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona.

Sánchez, per últim, ha assenyalat que no hauria estat malalment que el Rei rebés la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.