Carles Puigdemont pren possessió com a president: en directe

El ja exalcalde de Girona es convertirà en el 130è president de la Generalitat

xxpuigdi mas

xxpuigdi mas

1
Es llegeix en minuts

Carles Puigdemont pren possessió aquest dimarts del càrrec de president de la Generalitat després de ser investit pel ParlamentParlament. La presa de possessió se celebra a partir de les 19.00 hores al Palau de la Generalitat, després que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, informés aquest dilluns de la investidura el Rei per correu electrònic, després de la negativa de Felip VI a rebre ForcadellFelip VI

Després d'aquesta formalitat, que es pot fer per via telemàtica o presencial, serà aquest dimarts quan Puigdemont es convertirà formalment en el 130è president de la Generalitat. EL PERIÓDICO narrarà l'acte en directe.

Notícies relacionades

El nou president, que pren possessió del càrrec amb el Govern ja perfilat, va replicar aquest dilluns a les advertències del cap del Govern central, Mariano Rajoy, de qui ha dit que ocupa el seu càrrec "en funcions i fa declaracions en funcions" i, així mateix, representa un "projecte que s'acaba".

Després de renunciar a l'alcaldia de GironaPuigdemont es va reunir al Palau de la Generalitat amb Artur Mas -que va dedicar part del dilluns a fer caixes al seu despatx- per iniciar el traspàs i acabar de perfilar el Govern que ja havien acordat CDC i ERC.