REACCIONS A L'ACORD SOBIRANISTA

L'oposició s'acarnissa amb Mas i la CUP

Ciutadans, PSC, Catalunya Sí que es Pot i el PPC qualifiquen de frau la investidura de Puigdemont

rjulve32351714 gra216  barcelona  09 01 2016   la l der de ciudad160109223402

rjulve32351714 gra216 barcelona 09 01 2016 la l der de ciudad160109223402 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

Tota l'oposició, i ja es pot dir tota vist el paper que tindrà la CUP, ha menyspreat la renúncia d'Artur MasArtur Mas a una nova investidura i la proposta de Carles Puigdemont, i no va escatimar les desqualificacions sobre l’acord sobiranista. Tampoc la formació anticapitalista va escapar de les crítiques.

Inés Arrimadas, de Ciutadans (C’s), va afirmar que el pas enrere de Mas era la «constatació d’un fracàs», tant personal com del procés sobiranista, que només «allarga l’agonia». En opinió de la líder del partit taronja al Parlament, els independentistes han tingut por de celebrar eleccions perquè el seu pla es desinfla i han comès un «frau democràtic» amb què se situarà al capdavant del Govern una persona, Puigdemont, «que ha instrumentalitzat les institucions com Mas». El fins ara alcalde de Girona és el president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Notícies relacionades

 Com Arrimadas, el dirigent del PSC Miquel Iceta va considerar que l’actitud del líder de CDC amagava la intenció de «guanyar temps per refundar el seu partit». El líder socialista i els d’altres partits han incidit a més en l’expressió de Mas de «corregir» el mandat de les urnes per denunciar el seu comportament «antidemocràtic».

PRONÒSTICS / Pel que fa a la CUP, Arrimadas va opinar que quedava «anul·lada». Iceta va dir que estarà «impúdicament» subordinada a Junts pel Sí. I el líder parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, va considerar la seva actitud «humiliant» perquè «assegurava la investidura del testaferro de Mas». Només el dirigent del Partit Popular (PP) Xavier García Albiol va donar la «victòria» als anticapitalistes davant un Mas que «mor matant» i que ha convertit la presidència «en una subhasta».