Munté avisa que el president no perdrà les seves "atribucions i funcions" i rebutja enterrar BCN World

"El preacord proposa la creació d'un grup de treball per seguir buscant el consens polític necessari per tirar endavant un projecte", assegura la portaveu del Govern català

jjubierre32233345 gra074  barcelona  22 12 2015   el presidente de l151222153224

jjubierre32233345 gra074 barcelona 22 12 2015 el presidente de l151222153224 / Toni Albir

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

La vicepresidenta i portaveu del Govern en funcions, Neus Munté, ha aprofitat la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu per puntualitzar dos aspectes del preacord que Junts pel SíJunts pel Sí ha entregat aquest dimarts a la CUP: per un costat, ha recalcat que el president de la Generalitat mantindrà les atribucions i funcions que posseeix actualment i, per un altre, s'ha negat a donar per perdut el projecte de BCN World.

A la reunió del consell executiu, el president Artur Mas ha explicat als membres del Govern que el document presentat per Junts pel Sí a la CUP no és una cessió, sinó més aviat una puntualització.

Notícies relacionades

Preguntada per la fórmula de "presidència de transició" que ha explicat Raül Romeva al Parlament, Munté ha aclarit que "les atribucions i funcions del president de la Generalitat es mantenen intactes". Així, segons ha explicat, amb la creació de tres presidents de comissions de govern "es persegueix una millor gestió dels assumptes que correspon tractar a l'Executiu en tres grans àrees sectorials". "Però salvaguardant les atribucions pròpies del president", ha insistit la portaveu.

Sobre BCN World, un projecte ja en via morta des que el va abandonar al mes de juliol el promotor Enrique Bañuelos, Munté ha matisat que la proposta de JxSí preveu "la creació d'un grup de treball per seguir buscant el consens polític necessari per tirar endavant" el projecte. La vicepresidenta ha destacat que el Govern català segueix considerant que el macrocomplex d'oci i casinos podria tenir "un impacte positiu en el territori en termes d'ocupació, posicionament europeu i global". "Es busca un grup de treball que posi sobre la taula aquestes possibilitats i possibles dèficits del projecte", ha afegit.