UPD no arriba als 150.000 vots i desapareix del Congrés

El seu líder, Andrés Herzog, defensa que el partit "segueix sent necessari"

 

  / EFE / SANTI DONAIRE

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS / MADRID

UPD, la formació magenta, que va néixer el 2007 amb Rosa Díez al capdavant, ha passat a la història en aquestes eleccions generals. El seu actual líder, Andrés Herzog, no ha aconseguit mantenir el seu escó, per això el partit ha quedat fora del Congrés. En aquestes eleccions la formació no ha arribat ni als 150.000 vots. Malgrat això, el seu líder va assegurar que el seu partit "segueix sent més necessari que mai mentre estigui en qüestió la igualtat dels espanyols".

El candidat també va expressar el seu malestar per aquest pèssim resultat. "Perd Espanya, però els ciutadans decideixen", va postil·lar. I va afegir: "No ha pogut ser, no estarem al Congrés dels Diputats després de vuit anys fent una immensa tasca". Herzog va comparèixer acompanyat pel seu equip de campanya i la fundadora d'aquesta força, Rosa Díez, i va expressar el seu "orgull" per tota la gent que milita al seu partit. 

LA CAIGUDA

UPD ha pagat el preu de mantenir-se en solitari després de rebutjar una aliança amb Ciutadans, cosa que va suposar el principi del final. La seva caiguda va començar en les eleccions andaluses del mes de març, cosa que va provocar que Díez es retirés al no aconseguir entrar a la Cambra andalusa. El partit va passar a mans del seu segon, l'advocat Andrés Herzog, que va guanyar les primàries com a candidat a la presidència del Govern el mes de setembre passat a Irene Lozano.  

Notícies relacionades

Van començar llavors les desercions. Lozano es va passar al PSOE a les llistes de Madrid i l'actor Toni Cantó es va sumar com a independent a la candidatura de Ciutadans a València.

Herzog ha lluitat per intentar mantenir viva la seva formació en aquesta campanya electoral, però no ha pogut evitar que el seu partit passi de ser la sisena força al Congrés, amb cinc escons, a no obtenir-ne cap. En les eleccions del 2011 va aconseguir més d'un milió de vots, però els votants de la seva formació en aquesta ocasió sembla que ara han preferit Ciutadans. Herzog ha assegurat que després dels resultats "queda un panorama ingovernable".