CARA A CARA ENTRE RAJOY I SÁNCHEZ

El PP carrega contra el to "aspre, maleducat i a la desesperada" de Sánchez en el debat

Els conservadors opinen que va perdre l'oportunitat de presentar-se com un "estadista" i "a l'altura" d'un cap de l'Executiu

Debat {cara a} cara entre Mariano Rajoy i Pedro Sanchez, moderat per Manuel Campo Vidal

Debat {cara a} cara entre Mariano Rajoy i Pedro Sanchez, moderat per Manuel Campo Vidal / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

El PP ha començat des de primera hora a alabar la intervenció de Mariano Rajoy en el cara a carai desqualificar el seu oponent, Pedro Sánchez, a qui acusen d'utilitzar un to "aspre", "maleducat" i "a la desesperada". El moment més tens del debat va ser quan el socialista va afirmar que el president del Govern havia d'haver dimitit quan es va conèixer l'SMS de suport que va enviar a l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, cosa que va irritar molt el candidat conservador.  

Així, la secretària general del PP, María Dolores Cospedal, ha contraposat aquest dimarts la "dignitat política" que, al seu parer, va demostrar el president del Govern en el debat electoral amb el candidat socialista, la intervenció del qual va estar marcada, ha criticat, per "la demagògia, la mentida i la supèrbia".

En un esmorzar informatiu de Fórum Europa, Cospedal ha censurat que Sánchez va ser "demagog, utilitzava la mentida de manera reiterada, la mala educació, la xuleria i la supèrbia com a únics arguments", així com que no va presentar "cap proposta per garantir el futur del nostre país ni va raonar cap de les falsedats que deia perquè no volia reconèixer res que l'apartés de la línia argumental d'atac, i a més va adornar les seves intervencions d'una sèrie de contradiccions que es van evidenciar en el mateix debat".

El ministre de Sanitat, president del PP basc i candidat dels populars per Àlaba al Congrés, Alfonso Alonso, ha considerat per la seva part que l'aspirant del PSOE a la Moncloa va ser "maleducat" i va perdre l'ocasió de presentar-se com un possible president de Govern. A més, ha destacat que Sánchez "es va acorralar a si mateix" i, si es volia "atraure el vot dels més radicals, no ho va aconseguir".

En una entrevista concedida a Radio Euskadi, ha manifestat que el PP "surt viu" del cara a cara televisiu, i ha subratllat que va veure el líder del PSOE "molt a la desesperada".

'VA COMENÇAR DUR I VA ACABAR MALEDUCAT'

"Va començar a ser molt dur, però va acabar sent molt maleducat. Llavors, va perdre l'oportunitat de presentar-se com a algú que pot ser president del Govern. Per Sánchez, més enllà d'aquesta campanya d'aquestes eleccions i les poques expectatives que ell havia de guanyar, això li pesarà perquè va donar una imatge massa aspra i es va passar molt de frenada", ha asseverat.

En aquest sentit, ha afirmat que "ningú considerarà que mai pugui ser un estadista". "Li pesarà. No crec que aconseguís el que ell buscava, que és, potser, atraure's el vot dels més radicals. No ho va aconseguir de cap manera, i li pesarà", ha manifestat.

Notícies relacionades

En la mateixa línia, el president de la Xunta i del PP de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat que Espanya "no es mereix" un Pedro Sánchez "maleducat, a la desesperada", com creu que va quedar en evidència al debat. Segons la seva opinió, el país el que mereix és "un president sòlid, segur, educat i presidenciable", com Rajoy.

En un esmorzar informatiu, Feijóo ha significat que el secretari general del PSOE "va demostrar que no està a l'altura de respondre als reptes que afronta Espanya" i que ni ell ni el seu partit són "creïbles".