Sánchez va dir "indecent" a Rajoy en el debat perquè "tots els ciutadans ho pensen"

El candidat socialista defensa la seva duresa davant el president pels escàndols del PP

"Em preocupa molt poc el meu futur", assenyala sobre si seguirà com a líder del PSOE passi el que passi el 20-D

lpuig32169424 spanish socialist party  psoe  leader and candidat151215102648

lpuig32169424 spanish socialist party psoe leader and candidat151215102648 / JAVIER SORIANO

2
Es llegeix en minuts
JUAN RUIZ SIERRA / MADRID

Pedro Sánchez ha defensat aquest dimarts, a penes nou hores després d'un dels debats més tensos de la democràcia, les seves dures paraules contra Mariano Rajoy, a qui va dir "indecent". Després de recordar els missatges del president del Govern a Luis Bárcenas, extresorer del PP imputat per diversos delictes, i el viatge a les Canàries que el cervell de la 'trama Gürtel', Francisco Correa, va pagar presumptament a la seva família, el candidat socialista ha insistit que el seu rival conservador hauria d'haver abandonat la Moncloa quan va esclatar el cas dels sobresous al seu partit. "Jo li vaig dir a Rajoy el que tots els ciutadans pensen", ha argumentat el secretari general del PSOE a RNE.

Hi ha pocs precedents d'un intercanvi tan dur en un cara a cara electoral com el de diumenge passat, el primer i l'únic en aquesta campanya entre els aspirants dels que fins ara han sigut els principals partits d'Espanya. L'assumpte a debatre, en principi, era el conflicte català i les reformes necessàries per fer-hi front, però Sánchez va optar per l'atac més directe.

"Si vostè segueix sent president, el cost per a la nostra democràcia és enorme. Perquè el president ha de ser una persona decent i vostè no ho és", li va dir a Rajoy.

"Fins aquí podíem arribar, senyor Sánchez. Jo sóc un polític honrat. Tan honrat, almenys, com vostè. Li diré una cosa, no ho oblidi: vostè és jove, perdrà les eleccions, però no passa res, d'això un es pot recuperar. Del que un no es pot recuperar és de l'afirmació roïna, mesquina i miserable que acaba de fer avui", li va contestar el president, a qui les enquestes donen com a vencedor, si bé lluny de la majoria absoluta.

TORNAR A COL·LOCAR EL FOCUS

Notícies relacionades

A partir d'aquí tot es va enfangar. La contundència davant els escàndols del PP i la responsabilitat de Rajoy en ells va ser una decisió molt pensada per Sánchez i el seu entorn, que creuen que han tornat a col·locar la corrupció, en segon pla en els últims temps tot i haver protagonitzat aquesta legislatura, a l'agenda de la campanya.

"Rajoy no parlava de corrupció, que és la segona preocupació dels espanyols", ha dit Sánchez, que no ha volgut entrar en la seva continuïtat al capdavant del PSOE si, com preveuen els sondejos, el seu partit es queda lluny del PP. "Em preocupa molt poc el meu futur. Em preocupa el de milions d'espanyols", ha dit.