EL CAMÍ CAP A LES URNES

Els cartells del PP i AP per a les eleccions generals des del 1982

Repàs de la propaganda electoral protagonitzada per Fraga, Aznar i Rajoy

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

De Manuel Fraga Mariano Rajoy passant per José María Aznar. D'Aliança Popular al Partit Popular. Aquest és un repàs dels cartells electorals dels conservadors des dels comicis generals del 1982.

En total, nou comicis (sense comptar els que se celebraran diumenge) en què el PP ha sigut el partit que menys ha variat els seus candidats. El PSOE, per exemple, ha presentat a aquest tipus d'eleccions cinc aspirants, des de Felipe González fins a Pedro Sánchez

Notícies relacionades

Si algú hi esperava veure Antonio Hernández Mancha s'endurà una decepció. Va arribar a president d'AP, però no a candidat. Després dels intents fallits de Fraga el 1982 i el 1986 per desbancar Felipe González (protagonista durant cinc eleccions dels cartells del PSOE) va arribar el torn de José María Aznar i el seu ¡Palabra! (1989). Va perdre. Va tornar a intentar-ho el 1993 amb un altre lema, 'Ahora Gobierno para todos'. Va tornar a perdre. Fins que el 1996 va aconseguir la victòria amb un 'Con la nueva mayoría' en els seus cartells.

El 2000 els populars van aconseguir la majoria absoluta amb Aznar al capdavant i la frase 'Vamos a más' en la seva propaganda electoral. Quatre anys després va agafar el testimoni Rajoy, que va perdre contra José Luis Rodríguez Zapatero i va tornar a sortir derrotat el 2008 malgrat el seu 'Súmate al cambio'. El 2011, el de nou candidat popular es va poder treure l'espina i va aconseguir la majoria absoluta davant Alfredo Pérez Rubalcaba. Ara les enquestes indiquen que repetirà com a guanyador però lluny dels resultats de la legislatura passada.