Iglesias i Colau escenifiquen la sintonia Catalunya-Espanya

"Madrid pot tornar a ser la nostra capital", reivindica l'alcaldessa, que brilla en el míting central de Podem

Pablo Iglesias no pot evitar les llàgrimes en l'acte més multitudinari de la campanya, amb 10.000 persones

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Ada Colau i Pablo Iglesias van escenificar aquest diumenge a Madrid la seva idea política del "país de països" per mirar de demostrar que la fraternitat és possible fins i tot després del xoc de trens entre unionistes i independentistes. L'alcaldessa de Barcelona va defensar en el míting central de Podem, davant de 10.000 persones, que aquesta nova sintonia pot cristal·litzar el 20-D.

“Madrid pot tornar a ser la nostra capital, va deixar de ser-ho però pot tornar a ser-ho. Una capital del segle XXI, que deixi enrere l'obscurantisme, l'immobilisme i el llenguatge de l'amenaça”, va reivindicar Colau, que va desplegar el seu magnetisme i va posar dret l'auditori madrileny. “Volem recuperar-la amb tots vosaltres, necessitem recuperar-la el 20-D”, va insistir Colau per defensar la idea de plurinacionalitat, concepte clau en el programa de Podem.

LES LLÀGRIMES D'IGLESIAS

Pablo Iglesias, emocionat com mai durant tot l'acte, no va poder reprimir les llàgrimes d'emoció a l'escenari, al final del míting quan era ovacionat pels simpatitzants. Es va abraçar a Ada Colau i als seus companys de partit mentre els seus pares l'aplaudien entre el públic i se sentia la banda sonora del ‘Sí es pot’.

Només uns minuts abans, en el seu discurs, havia recollit el guant de la pluralitat llançat per l'alcaldessa i va dir haver sentit “vergonya” pels discursos centralistes sentits des de la capital. “Vull viure en un Madrid que li pugui dir a Ada Colau t’estimo molt”, va reclamar. “Jo sóc espanyol i m'encanta abraçar el que se senti català, basc, gallec i andalús per construir un projecte junts”. 

Notícies relacionades

Des de Madrid, Pablo Iglesias va reivindicar que els pobles han de tenir dret a decidir i que s'han de “mirar a la cara al mateix nivell”, resideixin on resideixin. El número u es va mostrar convençut de l'èxit de Podem a les urnes diumenge que ve i va enviar un missatge a PP i PSOE: "Els guanyarem les eleccions, senyors del que és vell", va advertir.

'RENTI'S LA BOCA'

L'alcaldessa de Barcelona va apel·lar a les “eleccions mítiques” perquè guanyi el canvi i va carregar amb duresa contra Albert Rivera, a qui va acusar de copiar el llenguatge de Podem. “Renti's la boca senyor Rivera abans de dir ‘Sí es pot", va criticar al candidat de Ciutadans, que pronuncia en els seus mítings la frase més emblemàtica de Podem.