ELECCIONS GENERALS

Pedro Sánchez, sobre la proposta de referèndum de Pablo Iglesias: "Ho diu perquè sap que no guanyarà les eleccions"

El líder socialista acusa el candidat de Podem d'egòlatra i de voler que guanyi la dreta abans que el PSOE

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, en un míting a la plaça del Callao de Madrid.

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, en un míting a la plaça del Callao de Madrid. / AGUSTÍN CATALÁN

2
Es llegeix en minuts
Laura Puig
Laura Puig

Periodista

ver +

El cos a cos de Pedro Sánchez amb Pablo Iglesias continua. Conscient que el partit morat està millorant la seva posició en les enquestes i que això perjudica seriosament els socialistes, Sánchez ha abundat en els atacs a Iglesias. En concret, ha censurat la proposta feta la vigília pel podemista al fòrum Primera Plan@Primera Plan@ d'EL PERIÓDICO de condicionar el seu suport a la investidura de qualsevol partit a la celebració d'un referèndum vinculant a Catalunya. "Ho proposa un partit que sap que no guanyarà les eleccions", ha afirmat el candidat socialista en una entrevista a Tele 5.

Segons Sánchez, aquesta proposta d'Iglesias "afegirà més frustració a Catalunya" i amb ella Podem "demostra que no té opcions de govern i es pot permetre tota mena de propostes". El candidat socialista ha reiterat que un referèndum d'autodeterminació suposaria, a la pràctica, votar "la ruptura" i s'ha mostrat una vegada més partidari del "diàleg".

El líder del PSOE també ha acusat Iglesias d'egòlatra: "Si estima alguna cosa per sobre de tot, és a si mateix", ha dit després de censurar la postura del podemista quan afirma que estarà encantat de rebre els vots del PSOE per ser investit president però es nega a donar els seus per investir Sánchez. "Diu que està disposat que guanyi la dreta abans que el PSOE", ha resumit.

GOVERN TRIPARTIT

Pel socialista, si el 20 de desembre el PSOE no és el vencedor de les eleccions generals, "es bloquejarà el canvi", ja que, ha explicat, això significarà que la dreta haurà aconseguit la majoria i que el PP governarà amb el suport d'Albert Rivera. Respecte de la postura del PSOE en els possibles pactes postelectorals, Sánchez ha descartat "qualsevol tipus d'acord amb el PP", però ha assegurat que allargarà la mà a la resta de partits, obrint-se d'aquesta manera a la possibilitat de liderar un govern tripartit amb Podem i Ciutadans. Aquest govern tripartit és, precisament, un dels temors que ha esbossat últimament Mariano RajoyMariano Rajoy.

Notícies relacionades

Així mateix, Sánchez ha considerat que els atacs que està rebent per part de la resta de partits es deuen al fet que és "l'única alternativa" a Rajoy, ha demanat no dividir el vot de l'esquerra i ha tornat a censurar l'absència de Mariano Rajoy en el debat a quatre celebrat dilluns passat ("és una anomalia democràtica que no és possible en països com els Estats Units, els Regne Unit o França", ha dit).

Preguntat directament per si dimitirà en cas de perdre les eleccions, Sánchez ha tirat pilotes fora.