Gabriel Rufián nega que cobri l'atur irregularment

"Em van acomiadar", especifica el candidat d'ERC després d'unes declaracions en què no aclaria si l'empresa el va fer fora o se'n va anar ell

1
Es llegeix en minuts

El número u de la llista d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha intervingut en la polèmica sobre el seu subsidi de desocupació, iniciada després d'una entrevista en què va afirmar que estava cobrant de l'atur després d'haver decidit deixar l'empresa en què treballava, però sense especificar si el van fer fora o se'n va anar ell. Segons la legislació laboral, la prestació per desocupació només es pot cobrar en cas d'acomiadament. Aquest dijous, Rufián ha especificat que el van acomiadar.

Notícies relacionades

"Era tremendament incompatible l'exposició pública amb el fet de treballar a l'empresa privada i vaig haver d'escollir. La veritat és que la que va escollir va ser la meva empresa, que em va acomiadar", ha explicat el candidat republicà durant un esmorzar informatiu organitzat per Fòrum Europa per sortir del jardí en què es va ficar en l'entrevista concedida a 'La Vanguardia'.

Rufián va treballar durant 10 anys en el sector de la selecció de personal abans de fer el salt a la política. Les joventuts del PSC han aprofitat l'ambigüitat de la resposta de Rufián en aquell diari per carregar contra ell i iniciar una campanya a les xarxes socials amb el 'hashtag' #SíoSíCobraré, i el lema 'Vull: un país on pugui cobrar l'atur encara que no em toqui', en clara paròdia de la campanya Ara és l'Hora de l'ANC i Òmnium Cultural.