'CAS MERCURI'

Jaume Collboni nega haver fet de mitjancer per beneficiar el fundador del Canal Català

El líder socialista ha declarat davant la jutge del 'cas Mercuri' en qualitat d'imputat per un presumpte delicte de tràfic d'influències

Jaume Collboni, al sortir dels jutjats de Sabadell, després de declarar com a imputat en el ’cas Mercuri’.

Jaume Collboni, al sortir dels jutjats de Sabadell, després de declarar com a imputat en el ’cas Mercuri’. / ACN / JAUME PUJOLAR

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / SABADELL

El portaveu del grup municipal del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, nega haver fet de mitjancer per beneficiar Nicola Pedrazzoli, fundador del Canal Català TV, a petició de l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos. Collboni ho ha declarat davant la jutge que instrueix el 'cas Mercuri' de presumpta corrupció tràfic d'influències, que havia citat el regidor socialista en qualitat d'imputatimputat.

Segons la investigació, Collboni hauria rebut dues trucades de Bustos i un missatge de text en què se li demanava que exercís pressió per convèncer els membres del PSC al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). L'objectiu seria beneficiar Pedrazzoli, amic de Bustos, perquè obtingués una nova concessió de freqüències televisives a Catalunya.

“Jo no hi tinc res, però res de res, a veure amb tot aquest assumpte, espero que en les pròximes setmanes tot s'aclareixi, i per això vull obrar amb la màxima transparència possible”, ha assenyalat Collboni al sortir dels jutjats. En aquest sentit, apunta que ha respost a totes les preguntes de la jutge, i que espera que prengui una decisió sobre la seva implicació en el cas.

DISTANCIAMENT

Notícies relacionades

Per la seva banda, l'advocat de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, Raúl García Barroso, ha afegit que Collboni ha declarat que va actuar de manera evasiva amb Bustos al veure la seva insistència en el tema. De la mateixa manera, ha assegurat que el líder socialista ha admès que les trucades de Bustos van provocar un distanciament entre tots dos que dura avui dia.

L'empresari Nicola Pedrazzoli també havia de declarar aquest dimecres, segons les previsions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, però tot i això no ha rebut la citació judicial i es posposarà la seva declaració fins al mes de gener.