CAMÍ CAP A LES URNES

Vidal reconeix que la Generalitat no té diners per al pla de xoc

El candidat d'ERC al Senat obre la porta al fet que la CUP assumeixi la conselleria de Benestar i el seu partit el rectifica

Santi Vidal, candidat al senat d’ERC

Santi Vidal, candidat al senat d’ERC / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Santi Vidal, jutge apartat pel Consell General del Poder Judicial per haver redactat una proposta de constitució catalana i candidat de ERC al Senat, ha reconegut que no hi ha diners per al pla de xoc Junts pel Sí va presentar a la CUP. "La Generalitat no pot pagar tot el pla de xoc de manera immediata. Hi ha mesures que sí, però n'hi ha sis o set que no es podran aplicar com la renda mínima o el salari de mil euros", ha explicat en una una entrevista a RAC1 en què ha plantejat la possibilitat que la CUP entri a l'Executiu assumint el conselleria de Benestar. Una opció que ha sigut ràpidament descartada per la formació republicana.

"Respectant les declaracions de tots, no hem d'entrar en un ball de cadires", ha apuntat Gabriel Rufián, candidat al Congrés, que ha demanat que es "faci menys soroll". 

ADVERTÈNCIA DE LA CUP

Notícies relacionades

Quan algunes veus comencen a assenyalar que l'acord entre Junts pel Sí i la CUP està cada vegada més a prop, Anna Gabriel ha volgut llançar una clara advertència. La diputada, que porta amb Antonio Baños les negociacions amb Jordi Turull (CDC) i Marta Rovira (ERC) per a la investidura, ha recordat que només l'assemblea del 27 de desembre decidirà si hi ha o no pacte.

"Crec que és necessari recordar que l'assemblea de la CUP-CC del 27D és sobirana. Vull dir; només ella decideix", ha tuitejat sortint al pas de les versions que divendres passat auguraven la publicació d'un preacord. El que sí que és cert és que el clima de les negociacions ha millorat ostensiblement des que David Fernández va reclamar dos vots de la CUP per a la investidura d'Artur Mas en un article al diari 'Ara'. Així ho van admetre públicament les dues parts, que van valorar positivament les 20 propostes de l'anomenat “pla de xoc social” de JxSí. La formació anticapitalista va reconèixer en qualsevol cas que les negociacions -que a partir d'ara es gravaran- entren en fase resolutiva i amb una sola taula negociadora.