L'Ajuntament de Pamplona denuncia un article d'Eduardo Inda en què qualifica d'etarra l'alcalde

Els serveis jurídics municipals consideren que el text "sobrepassa el dret a la llibertat d'expressió"

1
Es llegeix en minuts
Aitor Ubarretxena
Aitor Ubarretxena

Periodista

ver +

L'Ajuntament de Pamplona ha anunciat la seva intenció d'emprendre accions legals per la publicació d'un article, firmat pel periodista pamplonès Eduardo Inda, en què qualifica l'alcalde de la ciutat d'“etarra”.

El text es va publicar dissabte passat, 28 de novembre, al mitjà digital 'Okdiario', amb el títol “Cuando los proetarras son tus colegas”. En el text s'afirma que “no es precisamente ocioso recordar que el etarra Asirón es alcalde de Pamplona gracias a los votos de ¿Pueden? Sin los votos de la sucursal foral de Pablo Iglesias este amiguete de los que mataron a 35 paisanos jamás hubiera sido alcalde de Pamplona”.

Notícies relacionades

L'article recorda d'aquesta manera el fet que Joseba Asirón, d'EH Bildu, va ser investit alcalde de Pamplona amb els vots del seu partit i el suport de Geroa Bai, Aranzadi (candidatura ciutadana recolzada per Podem) i Esquerra-Ezkerra, que sumats van permetre desbancar la llista més votada, la d'UPN . Entre les seves decisions més polèmica destaca la col·locació de la ikurriña al balcó consistorial durant el 'txupinazo' que obre els Sanfermines, al costat de les banderes oficials que habitualment hi ha a la façana.

Un informe dels serveis jurídics municipals considera que l'escrit firmat per Inda ha “sobrepassat el dret a la llibertat d'expressió, i que pot incórrer en un il·lícit tipificat pel Codi Penal”. A més, considera que el perjudicat no seria únicament l'alcalde, “sinó fins i tot el mateix Ajuntament de Pamplona”. Per això, els serveis jurídics han autoritzat la interposició de les “accions penals i/o civils que resultin oportunes” contra les persones que resultin responsables d'aquesta publicació.