EL POLS CATALUNYA-ESPANYA

Mas lamenta que el FLA sigui com demanar caritat

El president en funcions reclama a la CUP "mentalitat de treball en comú"

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Artur Mas ha lamentat que Catalunya considera que reclamar els diners del FLA sigui com "demanar caritat", quan es tracta de recursos que provenen de les arques catalanes. Així ho ha explicat el president en funcions en la clausura de la cinquena jornada del Pla de Salut de la Generalitat, celebrada aquest divendres a Sitges.

Notícies relacionades

Per Mas, resulta"vergonyant" que Catalunya hagi d'"anar a demanar caritat a final de mes" perquè el Govern "torni en forma de crèdit" els diners necessaris per finançar un sistema públic "infradotat". En aquest aspecte, ha recordat que els problemes "crònics" de dotació en l'àmbit de la salut es mantindran fins que Catalunya no tingui el control ple de les seves finances. 

IRONIA SOBRE LES NEGOCIACIONS 

Sobre les negociacions amb la CUP, ha assenyalat que "a vegades ens compliquem l'entorn dintre de casa" afegint que "quan bufa tramuntana, hi ha alguns que volen que sigui més forta". Per això ha destacat la importància de la "mentalitat de treball en comú" de l'àmbit de la salut al de la política. "Tant de bo aquest esperit col·laboratiu, de treball en equip per a objectius comuns i de bones practiques vagi avançant en altres esferes del país", ha dit en referència a les forces polítiques sobiranistes.