Hisenda comença a pagar a les farmàcies catalanes

Els farmacèutics cobraran directament 101,12 milions d'euros del fons de liquiditat autonòmic del novembre

"La Generalitat ha començat a complir les condicions per poder rebre el FLA", diu la vicepresidenta del Govern

Provisió de medicaments d’una farmàcia de Barcelona.

Provisió de medicaments d’una farmàcia de Barcelona. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El Ministeri d'Hisenda començarà a pagar a partir d'aquest divendres les factures pendents entre la Generalitat i les farmàcies de Catalunya a través del fons de liquiditat autonòmic (FLA).

En concret, les farmàcies de Catalunya començaran a cobrar "directament" del Tresor de l'Estat un total de 101,12 milions d'euros, segons ha explicat la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. "Pagarem avui, directament", ha emfatitzat la vicepresidenta.

També s'abonaran a partir d'avui 7,1 milions d'euros pendents pagament per convenis sanitaris.

MENSUALITAT DE NOVEMBRE

La vicepresidenta ha explicat que la Generalitat "ha començat a complir" les condicions especials imposades pel Govern central per a l'accés del Govern català al finançament del FLA a un tipus d'interés zero, davant la desconfiança generada pel procés independentista. En conseqüència, segons la vicepresidenta, la comunitat catalana començarà a rebre "a partir d'avui" el pagament de 319,3 milions d'euros corresponents a la mensualitat del novembre del total del FLA ordinari previst per al 2015.

Notícies relacionades

El total de 319,3 milions de la mensualitat del novembre inclou una mica més de 200 milions per atendre els venciments de deute públic i una mica més de 108 milions per a farmàcies i convenis sanitaris.

Les condicions especials imposades pel Govern central a Catalunya consisteixen en l'adhesió de la Generalitat al sistema centralitzat de factures electròniques (FACE) i l'enviament mensual a Hisenda d'un informe de la Intervenció de Catalunya sobre totes les despeses fetes per l'administració autonòmica.