Felip Puig: "Si hem de fer tombarelles perquè ens paguin el FLA, en farem"

"Assegurem que de la solidaritat que generem a Espanya amb els nostres recursos no cobrarem interessos", afirma el conseller d'Empresa

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

El conseller d'Empresa i Ocupació de la GeneralitatFelip Puig, ha instat aquest divendres el Govern central a pagar els 3.034,84 milions d'euros que li corresponen a Catalunya del romanent del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) de 2014, i ha dit que el Govern farà el que hagi de fer perquè els proveïdors catalans puguin cobrar.

"Si hem de fer tombarelles des de Collserola fins al Port de Barcelona perquè paguin el que és nostre, en farem", ha manifestat Puig en una entrevista a Rac-1. S'ha sumat així a les declaracions fetes aquest dijous pel conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que va dir: "Li enviarem tota la informació que vulguin, tot el que vulguin. Si volen correrem els 100 metres lliures, però que paguin".

Puig ha recordat aquest divendres que els diners del FLA provenen d'impostos pagats pels ciutadans de Catalunya: "Aquests diners són els nostres impostos. Que paguin el que ens deuen, que ens deixin gestionar els nostres recursos i els assegurem que de la solidaritat que generem a Espanya amb els nostres recursos no cobrarem interessos".

NEGOCIACIÓ AMB LA CUP

Notícies relacionades

Sobre les converses de Junts pel Sí i la CUP, Puig ha avisat que el bloqueig en les negociacions pot frenar el procés: "Crec que aquesta majoria àmplia que volem construir, amb certs espectacles poc edificants com els d'aquests dies, no s'accelerarà", ha manifestat.

"No sé si s'està fregant el ridícul, però el que està passant aquests dies no estimula la il·lusió col·lectiva", ha afegit.