El Parlament guarda un minut de silenci pels atemptats de París

Forcadell llegeix una declaració de condemna i els diputats donen el seu condol al cònsol de França a Barcelona

La cambra demana que no es criminalitzi els musulmans i que no es retallin llibertats en nom de la seguretat

El Parlament fa un minut de silenci per les víctimes de París i Beirut i rebutja la criminalització dels musulmans. / ALBERT BERTRAN / VÍDEO: ACN

El Parlament fa un minut de silenci per les víctimes de París i Beirut i rebutja la criminalització dels musulmans.
Minut de silenci al Parlament per les víctimes dels atemptats de París.

/

1
Es llegeix en minuts
ROGER PASCUAL / BARCELONA

El Parlament de Catalunya ha volgut retre homenatge a les víctimes dels atemptats de París. Els diputats i diputades catalans han guardat un minut de silenci en record de les víctimes abans del primer ple.

Notícies relacionades

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, després de rebre Edouard Beslay, cònsul de França a Espanya, ha llegit una declaració de condemna. "El Parlament expressa el seu rebuig a qualsevol estratègia que pretengui fracturar la societat o confrontar les persones per motius d'ètnia, origen, pensament i religió. Per això condemnem els atacs comesos a París i Beirut", ha llegit la presidenta, en relació amb el doble atemptat que va segar la vida de 40 persones i va causar 200 ferits a la capital del Líban el 12 de novembre. El text, tot i la ferma condemna, també rebutja frontalment la "criminalització" dels musulmans i demana que, en nom de la seguretat, no es retalli." La lluita contra el terrorisme no pot significar una limitació en els drets democràtics, la llibertat i la dignitat de les persones". 

Abans del minut de silenci, els parlamentaris han rebut el cònsol amb una llarga i sonora ovació. Posteriorment, s'ha iniciat el ple, sobre parelles de fet.