EL GIHAD A EUROPA

El vídeo de l'atemptat en un restaurant de París

Les imatges mostren com una dona salva la vida a l'encasquetar-se l'arma que portava un dels terroristes

Una dona salva la vida a l’encallar-se-li l’arma al terrorista. / periodico

1
Es llegeix en minuts

La irracionalitat dels gihadistes que divendres passat van causar la pitjor massacre terrorista de París, amb 129 morts, queda de manifest en aquest vídeo d'un dels atemptats perpetrats als restaurants del canal de Saint Martin, on, divendres a la nit, sopaven animadament desenes de persones, disfrutant de la vida nocturna parisenca.

El vídeo, registrat per les càmeres de seguretat del local i publicat pel 'Daily Mail', mostra com, de sobte, ràfegues de bales sobresalten als comensals, tant els que sopen al restaurant com els que estan fora. El tiroteig es prolonga durant poc més d'un minut. Les imatges també capten el terrorista que s'acosta i comença a disparar a tort i a dret, fins que se li encasqueta el arma. Aquest detall és el que permet salvar la vida a una dona que s'havien amagat sota una taula, a la terrassa del restaurant. El terrorista els apunta amb l'arma, però a l'encallar-se-li, opta per marxar-se en el Seat León que li està esperant.

Les imatges també mostren les persones del local buscant refugi sota les taules, darrere la barra del restaurant o al pis superior i en l'inferior de l'establiment.

L'AUTOR ÉS EL GIHADISTA FUGIT

Segons el 'Daily Mail', que cita fonts de la policia belga, el terrorista protagonista d'aquest vídeo és Salah Abdul-Salam (26 anys), un dels gihadistes als que estan buscant les forces de seguretat. Entre els gihadistes que van atemptar a París es trobava també un germà d'Abdul-Salam, Brahim (31 anys), que es va immolar al bulevard Voltaire. 

Un altre dels germans Abdul-Salam ha sigut entrevistat per la cadena de televisió BFMTV. Mohamed Abdul-Salam ha traslladat la sorpresa de la seva família per la tragèdia i ha aconsellat al seu germà entregar-se a la policia.

Notícies relacionades

Els germans Abdul-Salam eren amics de la infància del cervell dels atemptats de París, Abdelhamid Abaaoud, mort en l'operació antigihadista d'aquest dimecres a Saint Denis, molt en particular de Salah. Els tres van estar implicats en un atracament el 2010.

Tots ells es van criar al districte brussel·lès de Molenbeek, on el pare d'Abaaoud tenia una botiga de roba al carrer més comercial.