Podem presumeix d'equip

Iglesias presenta en públic els seus candidats i confirma els fitxatges per al 20-D

1
Es llegeix en minuts
IOLANDA MÁRMOL / MADRID

Imagineu Madrid. Amb aquesta llum daurada tan pròpia que brilla només a la tardor. Amb les fulles dels arbres dansant suaument en un parc i, al fons, al camí, un grup de persones que s'acosten cap a les càmeres de la premsa somrient. És l'escena bucòlica amb què Podem va presentar aquest dimecres els seus candidats el 20-D, a Madrid. Pablo Iglesias ha posat amb ells al Parc Tierno Galván de Madrid, en una sessió de fotografies en què no hi eren tots, però sí la majoria dels fitxatges més significatius.

Fent costat al líder, Julio Rodríguez, l'ex Cap de l'Estat Major de la Defensa (Jemad), que anirà de número dos per Saragossa Victoria Rosell, la jutge que serà la número u per Las Palmas. Tots dos ministrables, de Defensa i de Justícia.També Íñigo Errejón,el secretari polític, cridat a ser el número tres de Madrid. No hi van ser els candidats dels territoris en  què la força lila es presenta en confluència amb altres partits, com el cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech que presentarà el seu equip previsiblement el pròxim dilluns a Barcelona. 

TANIA SÁNCHEZ INCENDIA LES XARXES SOCIALS

Notícies relacionades

Hores després de la imatge, Podem confirmava les seves llistes per al 20-D sense grans sorpreses. Tania Sánchez, l'excandidata d'IU, integrada en el partit lila des del juliol, anirà de número set per Madrid. La notícia no era nova però la seva confirmació va aixecar un incendi tan ràpid com intranscendent a les xarxes socials, que li van recordar aquell "No, punt" del mes de febrer, quan Sánchez va assegurar que mai se sumaria a les files 'podemistes'. El partit no va posar tots els números davant els noms, però amb l'aplicació del sistema cremallera per garantir la paritat, és previsible que al número u d'Iglesias, el segueixin Carolina Bescansa, secretària d'anàlisi; Íñigo Errejón, i Irene Montero, cap del gabinet del líder. 

Sergio Pascual, secretari d'organització, es confirma com a cap de llista per Sevilla. Ni tan sols el fitxatge del constitucionalista Javier Pérez Royo, que no va estar en la presentació però que és número tres a la capital andalusa, aconsegueix fer ombra a Pascual, home de màxima confiança d'íñigo Errejón.