"Anirem a mort contra la CUP si no hi ha investidura"

CDC adverteix als anticapitalistes que si no recolzen Mas seran implacables

El partit de Mas només desplegarà les lleis de ruptura si hi ha Govern

Artur Mas, davant Antonio Baños, al debat d’investidura, ahir.

Artur Mas, davant Antonio Baños, al debat d’investidura, ahir. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

“Anirem a mort, no tindrem pietat”. Així parla respecte la CUP un diputat de CDC integrat en el grup de Junts pel Sí en cas que la formació anticapitalista mantingui la seva negativa de facilitar la investidura d'Artur Mas.

L'estratègia convergent és contundent: no cedirà, no proposarà cap altre nom per sotmetre's a la investidura. Argumenten que la CUP només accepta una part dels votants independentistes, els que han recolzat Junts pel Sí, a condició que se sotmetin a les seves condicions. I adverteixen que aquest missatge, aquesta advertència, aquesta estratègia de pressió a la CUP, ja la coneix la formació anticapitalista. “Es tracta que dos dels seus diputats s'abstinguin, si no ho fan es para el procés sobiranista per 10 anys”, afirmen. Així, la pressió als 10 diputats que lidera Antonio Baños serà total. I malgrat això al Govern i al partit de Mas no es descarta que aquesta estratègia no aconsegueixi els seus objectius i que l'única sortida sigui anar un altre cop a eleccions.

Estratègia de la por

Notícies relacionades

Per una altra banda, Convergència considera que l'estratègia del Govern i de la fiscalia de l'Estat contra la resolució rupturista votada aquest dilluns -que pot incloure inhabilitacions de qui impulsi la declaració de la "desconnexió", i que en aquest mateix sentit insta els Mossos d’Esquadra a detectar possibles delictes de sedició- forma part de l'“estratègia de la por i l'amenaça”. “És part del seu manual, la fiscalia al servei de la política de l'Estat”, afirma un destacat dirigent de CDC, per a qui aquests moviments són un “9N versió actualitzada” en relació amb les querelles contra Mas, la consellera en funcions Irene Rigau i l'exvicepresidenta Joana Ortega pel procés participatiu sobre la independència de l'any passat. Convergència no descarta que puguin executar-se algunes d'aquestes mesures contra la resolució rupturista.

Sense Govern, no es desplega el text de la “desconnexió”

Per una altra part, a CDC precisen que les tres lleis que inclou la resolució de la “desconnexió” –hisenda pública, seguretat social i procés constituent- no es presentaran fins que no hi hagi un Govern constituït. És a dir, que el termini d'un mes de presentació d'aquestes lleis que inclou la resolució comença no aquest dilluns sinó en el moment que hi hagi un Govern, després de la investidura. Investidura que ara com ara Artur Mas no té garantida. Per tant, el termini temporal queda ajornat.