El Consell d'Estat comença a estudiar el dictamen sobre l'inici d'independència

El dictamen és preceptiu perquè el Govern pugui interposar aquest recurs davant el Tribunal Constitucional

1
Es llegeix en minuts

El Consell d'Estat ja ha rebut la petició formal del Govern perquè dictamini sobre la declaració d'inici del procés cap a la independència aprovada pel Parlament de Catalunya, que començarà a estudiar aquesta mateixa tarda. La petició ha sigut entregada pel secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, i el subsecretari de Presidència del Govern, Federico Ramos de Armas.

L'expedient conté la declaració íntegra aprovada pel Parlament, així com un ofici firmat pel president del GovernMariano Rajoy, en què se sol·licita el preceptiu dictamen al Consell d'Estat en el termini de 24 hores per poder recórrer al Tribunal Constitucional (TC).

Notícies relacionades

Segons fonts de la institució, l'expedient passarà ara a la secció primera del Consell d'Estat, que presideix Landelino Lavilla i que el començarà a estudiar immediatament per poder elevar-lo demà a la Comissió Permanent del màxim òrgan consultiu del Govern. Serà la Comissió Permanent, que presideix José Manuel Romay Becaría, la que aprovarà finalment demà el dictamen que el Consell d'Estat enviarà a continuació a la Presidència del Govern.

El dictamen és preceptiu perquè el Govern pugui interposar aquest recurs davant el Tribunal Constitucional, una decisió que previsiblement s'adoptarà dimecres en la reunió extraordinària del Consell de Ministres.