La jutge del 'cas Mercuri' imputa l'exdiputada del PSC Montserrat Capdevila i cinc tècnics de l'Ajuntament de Sabadell

La magistrada els atribueix els delictes de falsedat documental, tràfic d'influències i prevaricació

Montserrat Capdevila.

Montserrat Capdevila.

2
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / SABADELL

La jutge que instrueix el 'cas Mercuri'de presumpta corrupció i tràfic d'influències ha imputat l'exdiputada del PSC Montserrat Capdevila i cinc tècnics de l'Ajuntament de Sabadell per un presumpte delicte de falsificació documentaltràfic d'influències i prevaricació, arran d'un cas que també esquitxa l'oncle de l'exalcalde Manuel Bustos.

Capdevila ja està imputada en una altra peça derivada del 'cas Mercuri' per presumptament haver malversat fons públics al pagar viatges privats a Madrid amb la targeta del Parlament.

Les imputacions les ha fet públiques en roda de premsa la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que ha detallat que aquestes noves imputacions se circumscriuen en el marc de la investigació de la peça 21 del 'cas Mercuri' en què ja hi havia imputades tres persones per falsificació documental per haver presentat una factura falsa a l'Agència Tributària de Sabadell per eludir un deute en concepte d'IAE de l'empresa Sitjas Motor SL.

Aquests primers imputats eren Melquíades Garrido, president del Gremi de Constructors i oncle de l'exalcalde de Sabadell Manuel BustosAntonio Sitjas, propietari de Sitjas Motor SL; i José Adrobau, constructor.

AMPLIACIÓ DE LOCAL

Segons la investigació dels Mossos d’Esquadra, Garrido hauria assumit els treballs d'ampliació del local de l'empresa Sitjas Motor SL el 2009 i hauria cobrat part dels pagaments en negre sense que la hisenda tributària municipal passés part dels imports abonats. D'aquesta manera, l'empresa hauria pagat l'IAE corresponent a 250 metres en comptes d'assumir l'increment vinculat a l'ampliació realitzada, de 1.153 metres quadrats, fins que el 2011 es va detectar la irregularitat i es va reclamar la diferència, per la qual cosa el propietari i Garrido van optar per demanar a una constructora de Castellar que emetés una factura falsa.

Llavors, Garrido hauria contactat amb l'aleshores tinent d'alcalde Montserrat Capdevila per realitzar les gestions oportunes i regularitzar la situació assumint el deute corresponent. Per tot plegat, els Mossos d’Esquadra consideren que corresponen els delictes de falsificació documental, prevaricació, i tràfic d'influències. Els imputats hauran de declarar la setmana que ve als jutjats de Sabadell, concretament els dies 11 i 12 de novembre.

EXEMPLE DE LES PRÀCTIQUES DEL GOVERN BUSTOS

Notícies relacionades

El membre de Sabadell Lliure de Corrupció, Isidre Soler, ha destacat que aquesta no és una peça menor, sinó que serveix per exemplificar les pràctiques del govern de Bustos i ha denunciat que precisament els tècnics municipals haurien de vetllar perquè això no passés.

El 27 de novembre es compliran tres anys del registre a l'Ajuntament de Sabadell que va donar inici a la investigació del 'cas Mercuri'.