Pablo Iglesias regala una edició de 'Juan de Mairena', d'Antonio Machado, a Rajoy

Aquest divendres ha tingut lloc la primera reunió entre els dos dirigents per parlar sobre Catalunya

En la primera reunió entre els dos líders, el candidat a les presidencials de Podem li entrega un llibre de Machado a Mariano Rajoy.

En la primera reunió entre els dos líders, el candidat a les presidencials de Podem li entrega un llibre de Machado a Mariano Rajoy. / PODEM

1
Es llegeix en minuts
IOLANDA MÁRMOL / MADRID

Aquest divendres ha tingut lloc la primera reunió entre el president del Govern, Mariano Rajoy, i el secretari general i candidat a la presidència de Podem, Pablo Iglesias. L'objectiu de la trobada ha sigut abordar la situació de Catalunya.

L'anècdota que ha protagonitzat la reunió ha sigut l'entrega de diversos llibres per part d'Iglesias al cap de l'Executiu. En concret, es tracta de l'edició de Cátedra de 'Juan de Mairena', d'Antonio Machado, en dos volums, que ha acompanyat amb una dedicatòria en què, segons han explicat fonts de Podem, li explica per què li regala precisament aquest llibre. Li ha entregat aquest títol amb la idea que estem en un moment transcendental en què ens juguem el futur d'Espanya, i en què l'única recepta possible és escoltar i dialogar: democràcia, no immobilisme.

 

L'entrega s'ha fet en la salutació inicial, a les escales de l'entrada principal de la Moncloa, segons es pot observar a la imatge publicada a Twitter pel mateix partit.

SENSE CORBATA NI JAQUETA

Notícies relacionades

Iglesias ha assistit a aquesta cita amb la seva roba habitual -camisa i texans, sense corbata ni jaqueta- i acompanyat pels seus col·laboradors més estrets, el seu número dos i cap de campanya, Íñigo Errejón, i la coordinadora d'àrees de la formació, Irene Montero.

El líder de Podem va manifestar ahir que el seu objectiu en aquesta reunió era traslladar-li al president "els cinc grans acords" que la seva formació proposa "blindar" a la Constitució, entre els quals hi ha el dret a decidir i el caràcter plurinacional d'Espanya. També defensarà la necessitat d'"establir ponts de diàleg i no aixecar murs".