GUERRA AL PRÒXIM ORIENT
El vídeo que s'ha fet viral: '#whySyria: La crisi de Síria'
Detalla la història del territori afectat i els diferents protagonistes dels enfrontaments per fer-se amos d'una zona
El vídeo sobre la crisi de Síria ja té més de 320.000 reproduccions i està tenint una gran repercussió a les xarxes social en pocs dies. Té una durada d'aproximadament deu minuts, en què a través de mapes, mostra el territori afectat i com ha evolucionat aquesta crisi al llarg de la història.
Es tracta d'un document audiovisual educatiu, elaborat per entendre què passa a Síria, explicant detalladament l'inici del problema que s'està vivint a la zona des de fa uns quants anys.
S'inicia amb la localització del país, partint des d'Espanya i calculant la distància entre tots dos. A continuació, presenta el contingut més important del document audiovisual: la història del territori afectat i els diferents protagonistes dels enfrontaments per fer-se amos de la zona, i així apoderar-se de la venda i el transport del petroli.
Després d'introduir el tema en qüestió, que es viu a la zona a causa de l'"or negre", explica els detalls més importants de la història de la civilització a la part del món on té lloc aquest conflicte: imperis sorgits, religions, civilitzacions arribades des d'un altre punt del planeta, i finalment, el resultat després de la primera guerra mundial.
Aquesta contextualització porta a l'època actual i com queden formats els diferents estats que avui dia estan a la zona: Turquia, Síria, Palestina, Jordània, l'Iraq, l'Aràbia Saudita. La formació d'aquests països va ser el resultat de l'Acord Sis Picot, un acord secret firmat el 1916 entre la Gran Bretanya i França per dividir-se el territori del Pròxim Orient.
A partir d'aquí, s'estén i explica l'enfrontament que es va iniciar, tant polític com religiós. Dóna noms dels diferents governants que hi va haver a Síria i les diverses civilitzacions sorgides als territoris imposats per Europa i que donen origen al conflicte actual.
Notícies relacionadesArran dels problemes sorgits al Pròxim Orient, el vídeo arriba a l'actualitat, quan els EUA apareixen, mitjançant George Bush, que inclou Síria en l'eix del mal. El 2011 té lloc la Primavera Àrab, la unió dels països àrabs per protestar i demanar més democràcia.
Excepte Síria, que s'oposa i entra en guerra amb la resta. Amb això, divideix la regió en els diferents grups que combaten pel territori, explica quis són cada un i la seva condició. A més, hi afegeix els aliats de cada país. El vídeo s'acaba amb una opinió personal de l'autor sobre el problema que viu la societat dels països afectats i convida a una reflexió.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Investigació de Maldita Barcelona, la ciutat més afectada per una estafa internacional a Facebook que es fa passar pel transport públic per robar dades bancàries
- Sessió de control Illa esquiva l’«ordinalitat» però garanteix que complirà «tot el pactat» amb ERC sobre el finançament català
- Avenç científic La recerca d’un tractament per a una nena amb un càncer agressiu obre una bretxa d’esperança davant una malaltia minoritària
- FUTBOL El Reial Madrid supera els 200 milions en fitxatges de classe mitjana i encara li falta un galàctic al migcamp
- Infraestructures La Zona Franca invertirà 40 milions en la seu de Salut Pública de BCN