Puig anirà als tribunals si Rajoy no el rep abans de final de mes per parlar de finançament

"No es pot perdre més temps. I si no hi ha diàleg hi haurà d'haver justícia", adverteix el president valencià

GRA010. MADRID, 05/10/2015.- El president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, durant la conferència que ha pronunciat avui en el transcurs d’un esmorzar informatiu a Madrid.

GRA010. MADRID, 05/10/2015.- El president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, durant la conferència que ha pronunciat avui en el transcurs d’un esmorzar informatiu a Madrid. / Luca Piergiovanni (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat valencianaXimo Puig, ha anunciat aquest dimarts que si el president del GovernMariano Rajoy, no el rep aquest mes per parlar del finançament autonòmic presentarà "les diferents actuacions judicials que ja té preparades" l'Executiu valencià. "Ja no hi ha més temps, no es pot perdre més temps. I si no hi ha diàleg hi haurà d'haver justícia des d'un altre àmbit --ha dit Puig als periodistes--. Si no hi ha diàleg immediat, abans d'acabar el mes d'octubre es presentaran les diferents actuacions judicials". Puig ha enviat aquest dimarts una carta a Rajoy per recordar-li que el 30 de juny i el 21 de setembre passats ja li va sol·licitar aquest diàleg "vital per als valencians".

El president ha recordat que la setmana passada les Corts Valencianes van dir "ben clar que hi ha una unitat dels valencians per aconseguir el finançament just" per a la Comunitat. "Volem dialogar, volem dialogar ja --ha insistit Puig--. Si el senyor Rajoy ha portat les eleccions per Nadal, més enllà del que és raonable, el més raonable és que es comenci a parlar ja del finançament autonòmic, perquè no podem estar sotmesos al seu calendari, que és un calendari nefast per als interessos valencians".

Notícies relacionades

Després de denunciar la "posició absolutament antidemocràtica del govern del senyor Rajoy", ha recordat que el president de l'Executiu segueix sense rebre'l des que va prendre possessió del càrrec, que el ministre d'HisendaCristóbal Montoro, va estar "menystenint els empresaris valencians durant mesos i mesos", i que aquesta actitud també la mantenen "la ministra de Foment i altres ministres".

"Si Rajoy no vol parlar, si continua en aquesta posició d'incapacitat de dialogar, l'única solució que tindrem des del Govern de la Generalitat per a almenys fer un moviment per aconseguir el que és just per als valencians, és anar als tribunals --ha afegit--. Estem disposats a anar-hi, estem preparats per anar-hi i anirem sens dubte si no hi ha diàleg".