Centenars de persones 's'autoinculpen' en suport a Rigau

La declaració de l'exconsellera uneix el Govern, JxSí, la CUP, Sí que es Pot i Unió en defensa del 9-N

La consellera Irene Rigau declara davant el jutge per la consulta del 9-N. / F. SENDRA / VÍDEO: M. TUDELA

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / J. G. ALBALAT / BARCELONA

La declaració judicial de la consellera d'Ensenyament en funcions, Irene RigauIrene Rigau, imputada per la consulta del 9-N, ha portat aquest dimarts més de mig miler de persones fins a les portes de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)mig miler de persones portes de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per acompanyar Rigau i defensar que "el 9-N som tots" i que "posar les urnes no és cap delicte". La imputació també ha unit tots els partits que defensen el dret a decidir de Catalunya.

Mig miler de persones s'han concentrat a les portes del Palau de Justícia per recolzar la consellera, a qui han rebut amb aplaudiments i crits d''independència!' i 'Posar urnes no és cap delicte'. Rigau ha arribat al TSJC a les 9.35 hores acompanyada del seu advocat, Jordi Pina, de tot el Govern (excepte el president, Artur Mas, que declararà dijous), els diputats de Junts pel Sí, encapçalats per Raül Romeva Carme Forcadell, i el diputat electe de la CUP Antonio Baños.

Notícies relacionades

Encara que no han format part de la comitiva, també hi han anat els màxims representants de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, i d'Unió, l'exconseller Ramon Espadaler. A la mobilització s'hi ha bolcat especialment la plana major de CDC i la d'ERC, entre els quals destacava el coordinador convergent, Josep Rull, i la secretària general dels republicans, Marta Rovira. Només Espadaler ha sigut increpat amb crits de "botifler".

'Els segadors' 'L'estaca', d'un Lluís Llach que també formava part de la comitiva de suport a Rigau, han sigut entonats en diverses ocasions pels concentrats, en una manifestació promoguda per l'Assemblea Nacional CatalanaÒmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència que es repetirà aquesta tarda quan vagi a declarar l'exvicepresidenta del Govern Joana Ortega i dijous, quan ho farà el president Mas.