Romeva es descarta com a president i assegura compartir el full de ruta de la CUP

"És tan important posar-nos d'acord en el què, el com i el quan, que el qui llavors és menys important", assegura el diputat de Junts pel Sí

1
Es llegeix en minuts

El cap de llista de Junts pel SíRaül Romeva, s'ha descartat "totalment" com a president i ha assegurat que comparteix el full de ruta que la CUP va explicitar ahir durant la seva conferència política. "Estem d'acord en la irreversibilitat del procés", ha subratllat Romeva aquest divendres durant una entrevista a Rac 1.

El diputat electe ha insistit que en l'actual moment de les negociacions entre el seu grup i la CUP "és un fet important qui serà president, però hi ha altres aspectes més determinants".

Notícies relacionades

Romeva ha recordat que la candidatura unitària de CDCERC i les entitats sobiranistes va anar a les eleccions amb un programa clar a favor de la independència i amb l'acord d'investir Artur Mas com a president de la Generalitat malgrat col·locar l'exeurodiputat d'ICV com a cap de cartell. No obstant, ha assegurat, en línia amb el que va remarcat ahir la força anticapitalista, i reiterat aquest divendres pel seu cap de llista, Antonio BañosAntonio Baños, que "queda molt per recórrer" i que en aquests moments de la negociació per "avançar cap a la república catalana (...) és tan important posar-nos d'acord en el què, el com i el quan, que el qui és menys important".

Així mateix, Romeva ha fet una crida als contraris a la independència per sumar-se al procés: "És tan important el que farem que ho hem de fer amb tots els actius", ha afegit.