Espadaler: "Em preocupa que el dia 28 deixem un país partit per la meitat"

El candidat d'Unió afirma que és un error "deixar el catalanisme reduït exclusivament a l'independentisme"

1
Es llegeix en minuts
SONIA GUTIÉRREZ / BARCELONA

El cap de llista d'Unió a les eleccions catalanes, Ramon Espadaler, ha fet balanç de la campanya electoral, que s'acaba avui. El candidat democristià ha lamentat que la campanya "s'hagi bipolaritzat en extrems irreconciliables", com es va poder veure ahir al balcó de l'Ajuntament de Barcelona, quan Alfred Bosch va treure l'estelada, i Alberto Fernández Díaz, la bandera espanyola.

Espadaler ha denunciat que aquesta ha sigut una campanya de "molta bandera i poca proposta" i que la bandera d'Unió és "la del seny i la senyera que ens acull a tots". En aquest punt, ha remarcat que a Catalunya "hi cap tothom" i que "és imprescindible que hi segueixi cabent tothom". "El que més ens preocupa el dia 28 és que no deixem un país partit per la meitat", ha afegit.

ESPAI DE CENTRE

Notícies relacionades

"L'immobilisme i el rupturisme ens porten al desastre", ha advertit Espadaler, en referència al PP, per un costat, i Junts pel Sí i la CUP, per l'altre. Davant aquests dos extrems, Unió ocupa l'espai de centre del catalanisme moderat, però amb voluntat reformista, ha remarcat el candidat democristià, per assegurar que Catalunya "necessita Unió" al Parlament. "No podem deixar el catalanisme reduït exclusivament a l'independentisme", ha advertit, ja que seria un "error" que pagaria el país. 

Pel que fa a les possibles aliances postelectorals, que se sumin a la seva proposta de mínims per formar un Govern que contraresti la victòria prevista de Junts pel Sí, Espadaler considera que "hi ha receptivitat" per part del PSC, mentre que ha marcat més distàncies amb Ciutadans, amb qui encara que hi pot haver pactes en temes econòmics, probablement es trobaran "a l'altre costat de la taula" en la qüestió nacional.