CITA AMB LES URNES

El PP nega haver pressionat la banca i els empresaris perquè es manifestin en contra de la independència

Casado assegura que el sector financer es pronuncia quan comprova que Mas els "humilia"

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

El vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado, ha negat aquest dilluns que el Govern estigui pressionant la banca i els empresaris perquè es manifestin en contra de la independència. Avui precisament el governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, ha advertit que existeix "risc" de 'corralito' si CatalunyaLinde es disgrega d'Espanya.

Casado ha assegurat que el sector financer o les patronals empresarials s'han pronunciat quan Artur Mas, que "creu que viu en un regne feudal" i sense connexions amb la resta d'Espanya, els "humilia".

En qualsevol cas, el dirigent conservador ha aplaudit els pronunciaments del poder empresarial amb l'argument que "parlar dels riscos econòmics" que Catalunya se separi és "el mateix que parlar dels beneficis de seguir units".

L'estratègia del PP

En aquest sentit, ha ratificat que l'estratègia del PP d'aquí a les eleccions de diumenge continuarà passant pel que ells denominen "explicar als catalans la veritat" i que hi ha en risc "les pensions" o els estalvis. Els populars confien amb aquesta tàctica a mobilitzar els votants que recolzen el PP a les generals i no a les autonòmiques, de forma que el partit conservador aconsegueixi fins i tot liderar l'anomenat bloc constitucionalista, per sobre de Ciutadans.

Notícies relacionades

En aquesta línia, Casado ha considerat que el seu partit pot "liderar millor" el bloc de partits antinacionalistes, ja que, segons la seva opinió, C's es mostra "ambigu" en alguns temes relacionats amb la llengua o la cultura catalana.

Tot i que el PP nega que el 27-S se celebri un plebiscit, el vicesecretari de comunicació ha reconegut, parafrasejant el lema de Junts pel Sí, que diumenge hi ha en joc "el vot de la nostra vida", ja que una majoria de catalans "poden posar fre a una administració possiblement corrupta i perniciosa des del punt de vista que divideix la societat".