CITA AMB LES URNES

El 'Financial Times' apunta que el Govern i la UE no podrien "ignorar" que el 'sí' a la secessió sumés més del 50% dels vots el 27-S

El rotatiu assenyala, no obstant, que aquest resultat "no portaria a la independència" i recomana "més autonomia" per a Catalunya "a través d'una nova Constitució"

1
Es llegeix en minuts

El 'Financial Times' considera que si el 27 de setembre les forces independentistes sumen més del 50% dels vots, ni el Govern espanyol ni la Unió Europea (UE) podran "seguir ignorant" el conflicte català. L'editorial del rotatiu assenyala que només superant la meitat dels vots l'independentisme podrà cantar victòria el 27-S i assenyala que, de totes maneres, aquest resultat "no portaria a la independència". "Però enviaria", prossegueix, "un senyal a Madrid i a la UE que el problema nacionalista a Catalunya no es pot seguir ignorant".

El diari aposta per una "tercera via" entre la independència i l'status quo perquè l'Estat ha de donar a Catalunya, assenyala, "més autonomia a través d'una nova Constitució" i "oferir un tracte més generós al Parlament català". "Arribar a un acord no serà fàcil", adverteix, "i no hi ajuda el fet que Espanya estigui a punt de celebrar unes eleccions generals".