CITA AMB LES URNES

Artur Mas demana enviar el 27-S una "gran botifarra" als "caps" del PP, PSOE i Podem

El president emula el llenguatge indi per al·ludir al que Rajoy, Sánchez i Iglesias diuen als catalans: "Venir a reserva catalana. Dir indígenes què convé votar"

Artur Mas en un míting usa lindi per fer una crida al vot / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN / BARCELONA

Artur Mas va recórrer a la ironia per criticar el desembarcament a Catalunya de Pedro SánchezMariano Rajoy Pablo Iglesias. Des de Tortosa, el president i candidat a la reelecció per Junts pel Sí va usar el sarcasme per escenificar, aquest diumenge a la nit, el que, segons ell, els "grans caps" del PSOE, el PP i Podem diuen als catalans en campanya: "Venir a reserva catalana. Dir indígenes què convé votar". I per això Mas va instar la seva audiència a contestar el 27-S: "Indígenes dir que gran botifarra i victòria de Junts pel Sí". "No els agradarà gens", va dir el president.

Emulant el llenguatge indi, el líder de CDC es va dirigir a Sánchez, Rajoy i Iglesias per proclamar que els catalans no necessiten que ningú els digui el que han de fer com si fossin "indígenes". Al president del Govern li va retreure que demani donar veu a la Catalunya "silenciada i silenciosa" com si aquesta fos la Catalunya que el PP representa. "Els creixerà el nas", va dir, retraient a Rajoy que per a ell "no tingui cap valor" que durant quatre anys consecutius un milió i mig de persones s'hagin manifestat cada Diada.

Notícies relacionades

Al secretari general del PSOE, que va dir diumenge que traslladaria el Senat a Barcelona, li va contestar: "No necessitem un Senat espanyol a Barcelona. Necessitem un Govern a Catalunya i un Parlament amb les mateixes capacitats de decisió i que pugui administrar els recursos com qualsevol altre país a Europa".

I al líder de Podem li va criticar les seves crítiques a la sanitat catalana, negant que sigui un servei "de merda" i assenyalant que seria millor amb els 15.000 milions d'euros que "xucla" l'Estat espanyol a Catalunya.