el camí cap a les urnes

Albiol afirma que CiU va prioritzar l'arribada d'immigrants musulmans perquè no saben castellà

"És més fàcil entendre's amb aquells que no consideren la dona un moble", diu el candidat del PPC per defensar la prevalença d'estrangers hispanoparlants

Campanya de Xavier García Albiol en un mercat de fruita de Mataró, aquest dissabte.

Campanya de Xavier García Albiol en un mercat de fruita de Mataró, aquest dissabte. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / MATARÓ

Xavier García Albiol ha afirmat aquest dissabte que els governs de Jordi Pujol i Artur Mas sempre han donat prioritat a l'arribada d'immigrants musulmans "perquè el castellà no és la seva llengua de comunicació" i així se'ls pot inculcar millor el català. El candidat del PPC a les eleccions del 27-S ha sostingut amb rotunditat que el seu partit advoca per donar prevalença als estrangers hispanoparlants per les similituds en "una llengua comuna i en valors culturals".

Notícies relacionades

Albiol, en declaracions a la premsa prèvies a una passejada per un mercat ambulant de Mataró (Maresme), ha prosseguit els seus atacs a Convergència amb un torpede directe a la seva fundació Nous Catalans. No ha sigut tan radical com el ministre de l'InteriorJorge Fernández Díaz, que va acusar l'entitat que presideix Àngel Colom d'acollir gihadistes, però tot i així l'aspirant conservador ha denunciat que "adoctrinen" els immigrants musulmans en la causa sobiranista.

"IMPOSAR COSTUMS"

"M'és més fàcil entendre'm amb aquells que no consideren les dones com un moble", ha afirmat Albiol per defensar que es prioritzi els sud-americans repecte als musulmans. "Aposto clarament per la immigració llatina", ha subratllat, i ha acusat certs col·lectius d'estrangers procedents de països islàmics de voler "imposar els seus costums". Com sol ser habitual en ell, també ha defensat "una immigració legal i ordenada".