ELECCIONS 27-S

El sector independentista d'ICV recolza Rabell

Un manifest defensa que el full de ruta de Sí que es Pot és més viable que el de Junts pel Sí per arribar a la secessió

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

Catalunya Sí que es Pot ha volgut exhibir aquest dilluns que també compta amb el suport de sectors de l'independentisme. El corrent secessionista d'ICV, un dels partits que integra la coalició, ha presentat un manifest en què demana el vot per al candidat Lluís Rabell perquè defensa un full de ruta "més convincent, realista i efectiva" que els de Junts pel Sí i la CUP per arribar a la independència de Catalunya. Els impulsors han fet una crida als votants d'ERC i la CUP que no es vulguin "supeditar" a CDC i als electors del PSC que defensen un referèndum d'autodeterminació perquè recolzin Rabell el 27-S.

Notícies relacionades

El manifest el promou Compromís per la Independència, el corrent intern d'ICV que aposta per un Estat català, i que té com a cares més conegudes els fins ara diputats al Parlament Jaume BoschSara Vilà i Laura Massana i l'exregidor ecosocialista a l'Ajuntament de Barcelona Ricard Gomà. El text sosté que "en el marc de la UE i en ple segle XXI no hi ha cap altra via per aconseguir la creació d'un nou Estat que la celebració d'un referèndum d'autodeterminació", i que el procés sobiranista no es pot "supeditar" a la voluntat del Govern central però sí que ha de "tenir presents els possibles canvis que es puguin derivar de les eleccions generals" del desembre.

Segons les enquestes, un terç dels votants d'ICV-EUiA recolzarien la independència de Catalunya en un referèndum. A aquest percentatge s'ha dirigit Rabell al garantir que la papereta de Sí que es Pot també serà "un vot útil per al sobiranisme". No obstant, el presidenciable de la coalició ha reconegut que la seva opció preferida seria un encaix confederal de Catalunya a Espanya, però ha afegit que no descartaria la secessió si es manté l'actitud tancada de l'Estat al dret a decidir.