BARÒMETRE DEL GESOP

L'enquesta de les eleccions del 27-S a Catalunya, en obert i al complet

EL PERIÓDICO publica totes les dades del baròmetre del GESOP sobre els comicis

1
Es llegeix en minuts

EL PERIÓDICO publica en obert totes les dades de l'enquesta de les eleccions del 27-S a Catalunya, publicada aquest diumenge. En un exercici de transparència, molt valorat per politòlegs, sociòlegs, periodistes i activistes digitals, el diari obre la base de dadestabulacions del baròmetre del 27-S realitzat pel Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP). 

Segons aquest sondeig, la candidatura Junts pel Sí guanyaria les eleccions i es quedaria a 6 o 8 escons de la majoria absoluta, que seria independentista incorporant els 7-8 diputats que aconseguiria la CUP. Unió, que per primera vegada concorre a unes eleccions en solitari, es quedaria fora del Parlament o aconseguiria 2 escons. En la legislatura que s'acaba, CiU i ERC sumaven 71 diputats. La suma independentista de Junts pel Sí (integrada per CDC i ERC) i de la CUP no superaria els 70, agafant la franja més alta de l'enquesta del GESOP.

Ciutadans faria el salt més gran, i passaria de 9 a 25-27 diputats, mentre que el PSC i el PP serien els més perjudicats per la nova convocatòria electoral, de caràcter plebiscitari segons el president, Artur Mas. Els socialistes passarien dels 20 diputats actuals (tercera força al Parlament) a 13-14 escons, i el PP perdria entre 8 i 9 diputats perquè actualment disposa de 19 electes i l'enquesta publicada per EL PERIÓDICO aquest diumenge n'hi concedeix 10-11.

NOVES ALIANCES

La candidatura Catalunya Sí que es Pot, formada per ICV-EUiA (amb 13 escons actualment) i Podem, que concorre a Catalunya per primera vegada, baixa en relació amb anteriors sondejos. No obstant, l'enquesta de diumenge li concedeix 15-17 escons, entre 2 i 4 més que els actuals d'ICV-EUiA en solitari. La CUP, ara amb 3 escons, pujaria fins a 7-8, suficients per donar suport a la candidatura Junts pel Sí en el seu full de ruta independentista.

La valoració de líders situa Raül Romeva, número u de Junts pel Sí; Oriol Junqueras, president d'ERC, i Antonio Baños, presidenciable de la CUP, davant d'Artur Mas, que malgrat figurar al número 4 de Junts pel Sí aspiraria a la reelecció com a president de la Generalitat.

Notícies relacionades

Tabulacions del sondeig del 27-S del GESOP per a EL PERIÓDICO

Base de dades del sondeig del 27-S del GESOP per a EL PERIÓDICO