REACCIÓ DEL NACIONALISME BASC

El Govern d'Euskadi lamenta que el PP respongui amb "atacs" al problema català

El PNB qualifica de "nyap", "abús" i "disbarat" la reforma del Tribunal Constitucional

Erkoreka parla amb els mitjans el mes d’agost passat.

Erkoreka parla amb els mitjans el mes d’agost passat. / LUIS TEJIDO (EFE)

1
Es llegeix en minuts
AITOR UBARRETXENA / SANT SEBASTIÀ

L'Executiu basc ha criticat la proposta del PP de reforma del Tribunal Constitucional perquè pretén respondre al "problema polític" de Catalunya amb un "atac". El portaveu del Govern de Vitòria, Josu Erkoreka, ha denunciat que els populars "focalitzen l'incompliment" en les aspiracions independentistes de les comunitats autònomes.

Malgrat que ha admès que encara no coneix "el tenor de la iniciativa" del PP, ha manifestat que la resposta a les demandes sobiranistes no ha de ser la "amenaça", sinó "el diàleg i la política".

Notícies relacionades

En to irònic, Erkoreka ha constatat que les sentències del Tribunal Constitucional "es poden incomplir, com ho fa el Govern central", i ha posat l'exemple de les polítiques actives d'ocupació. I a continuació, ha mostrat la seva sorpresa perquè "sembla que les úniques sentències del TC que es vol garantir són les que tenen a veure amb la independència". "¿I les altres es poden incomplir?", s'ha preguntat.

Per la seva part, el portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, ha considerat un "nyap", un "abús" i un "disbarat" la iniciativa popular, i ha destacat que el Govern central és el "campió dels incompliments de les resolucions del Tribunal Constitucional". En aquest sentit, ha aconsellat a l'Executiu "mirar-se en el mirall" abans de parlar de sentències incomplertes.