Munté nega que Mas intenti "patrimonialitzar" la Diada al fer-la coincidir amb el primer dia de campanya

La vicepresidenta de la Generalitat deixa entreveure que el president mantindrà la "coherència" d'anys anteriors i no anirà a la Via Lliure

La vicepresidenta, Neus Munté, en una roda de premsa al Palau de la Generalitat.

La vicepresidenta, Neus Munté, en una roda de premsa al Palau de la Generalitat. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

La coincidència de la Diada amb l'inici de la campanya electoral del 27-S no respon a una "voluntat" del president Artur Mas de "patrimonialitzar" la festa nacional de Catalunya, segons ha assegurat aquest dilluns la vicepresidenta de la Generalitat i consellera de Benestar Social, Neus Munté. "No hi ha cap intent, seria absurd, de patrimonialitzar una Diada de tots, dels que se senten catalans i d'aquells que no se'n senten tant. És una coincidència però no buscada amb aquesta voluntat de patrimonialitzar", ha destacat en una entrevista a Rac-1.

Munté ha recordat que la concentració independentista convocada per a l'11-S, que aquest any es farà a l'avinguda Meridiana de Barcelona, està organitzada per "un ampli espectre de la societat civil" i no pels partits o la Generalitat. Per aquest motiu, ha destacat que no es pot considerar un acte electoral i que no pot ser prohibida per la Junta Electoral. Segons ella, seria "gros" que es busqués una suspensió quan "el que es pretén és una reivindicació absolutament democràtica, en positiu". El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ja va anunciar el mes de maig passat que el seu partit impugnarà la manifestació si s'hi destina diner públic.

Notícies relacionades

D'altra banda, la vicepresidenta ha deixat entreveure que Mas no anirà a la Via Lliure al recordar el paper institucional que de forma "coherent" ha mantingut en les anteriors reivindicacions de l'Onze de Setembre. No obstant, ha assegurat que la Generalitat "estarà ben representada amb tota normalitat i amb la presència de diverses o moltes persones".

Finalment, Munté ha tret ferro a una altra coincidència d'aquest cicle electoral: que el 27-S coincideixi amb un pont festiu a Barcelona per la festivitat de la Mercè, que cau en dijous. Segons va denunciar la setmana passada el candidat del PSCMiquel Iceta, aquesta coincidència respon a un intent de desmobilitzar l'electorat de l'àrea metropolitana. La vicepresidenta s'ha limitat a destacar que aquest fet ja s'ha donat en anteriors ocasions.