Llach no veu Catalunya Sí que es Pot com a adversaris

El cap de llista de Junts pel Sí per Girona creu que les dues forces podrien donar-se la mà en el futur

1
Es llegeix en minuts

El cap de llista de Junts pel Sí per Girona, el cantautor Lluís Llach, no considera Catalunya Sí que es Pot "adversaris". De fet, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha dit que els voldria d'"aliats". Llach, ha admès que per ara és "difícil" i per això espera que a partir del 28 de setembre es puguin trobar i "donar la mà".

Notícies relacionades

En aquest sentit ha lamentat que centrin el seu programa a carregar contra Artur Mas. En qualsevol cas, sigui quin sigui el resultat de les eleccions, Llach ha augurat que no quedarà ressentida la cohesió social perquè l'Estat espanyol és qui "convida constantment a la confrontació". Llach  ha apuntat que Junts pel Sí presentarà "aviat" el seu programa electoral. El cantautor ha explicat que el seu compromís polític amb la candidatura de Junts pel Sí és d'un any i mig, el període que es marca la llista unitària per iniciar el procés constituent d'un nou Estat català, abans de convocar noves eleccions. 

El candidat de Girona ha defensat que les pròximes eleccions són per construir un Estat, i "no tant per fer política d'esquerres o dretes". Respecte a la postura de la CUP, Llach respecta que no vulguin investir Mas president: "és el seu dret, però ells estan per la independència. Per tant, ens trobarem en el camí". "Si guanyem la majoria absoluta, farem la feina que haguem de fer i si no, negociarem amb altres grups i arribarem a un acord", ha sentenciat.