CAMÍ CAP A LES URNES

La CUP s'obre a recolzar un Govern de concentració de Junts pel Sí

El partit, que no participaria en aquest Executiu ni investiria Mas, diu que no posarà "condicions impossibles" si pot contribuir a la "ruptura" amb Espanya

Antonio Baños.

Antonio Baños.

1
Es llegeix en minuts

El candidat de la CUP al 27-SAntonio Baños, s'ha mostrat disposat a implicar-se en una majoria amb Junts pel Sí si l'aritmètica parlamentària necessita els seus vots, encara que sense participar en un eventual Govern de concentració després del 27-S. Baños, que ha insistit que no investirien Artur Mas com a president de la Generalitat, ha assenyalat també que condiciona aquest suport al projecte de "ruptura" amb Espanya i a un pla de xoc social "absolutament contrari" a les polítiques de l'actual Executiu català.

En 'L'entrevista de l'estiu' de TV-3, el candidat de la CUP ha reiterat que no investiran "de forma automàtica" o "prèvia" Mas si Junts pel Sí guanya les eleccions del 27 de setembre. No descarten, ha afegit, donar suport a un altre presidenciable de la llista unitària, de la qual la CUP es va autodescartar.

Notícies relacionades

"Evidentment el nom de Mas no és un nom que ens agradi com a president", ha dit, recordant que el president va governar els seus dos primers anys de mandat de la mà del PPC i que les seves polítiques econòmiques són totalment oposades a les de la CUP. Tot i així, ha afegit que no posaran "condicions impossibles", en cas que els seus vots siguin necessaris. "La CUP no falla. No anem amb apriorismes ni amb condicions impossibles de complir per acabar fugint", ha sentenciat. Després del 27-S, ha dit, haurem de seure a negociar i veure "quines són les propostes".

L'ULTIMÀTUM DE MAS

Baños ha reiterat que Mas va donar un ultimàtum a les entitats sobiranistes, com va dir aquest dimarts, per formar la llista unitària, encara que tant l'Asesmblea Nacional Catalana (ANC) com Òmnium Cultural ho han negatAsesmblea Nacional Catalana ANCÒmnium Cultural . I ha admès que la CUP està més a prop de Junts pel Sí que de Catalunya Sí que es Pot perquè la candidatura de Lluís Rabell "no aposta decididament per la ruptura amb l'Estat espanyol i la constitució d'una república catalana".