CAMÍ CAP A LES URNES

Romeva: "Hi ha un acord entre CDC i ERC que diu que el president serà Mas"

El cap de llista de Junts pel Sí nega "contradiccions", tot i haver dit que el pacte per la llista no apuntava al líder de Convergència

Junqueras també aclareix ara que el cap del Govern és el candidat a la reelecció de la llista unitària per la independència

Romeva, Forcadell, Mas i Junqueras en la presentació de Junts pel Sí.

Romeva, Forcadell, Mas i Junqueras en la presentació de Junts pel Sí. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Després dels 20 tuits en què el cap de llista de Junts pel SíRaül Romeva, va confirmar, davant les crítiques a les contradiccions internes, que Artur Mas és el candidat a presidentArtur Mas , aquest dimecres ha ratificat els seus missatges en una entrevista radiofònica. "Hi ha un acord entre CDC i ERC que diu que si hi ha majoria suficient, el president serà Mas", ha dit en declaracions a 'El món a RAC-1'. El 23 de juliol, en canvi, va sostenir, en una entrevista d'EL PERIÓDICO, que aquest acord, per a la candidatura unitària, "no diu explícitament" que l'actual cap del Govern, número 4 de Junts pel Sí, sigui el candidat a la reelecció.

Tot i així, Romeva ha afirmat aquest dimecres que "no hi ha hagut dubtes". "Ho repetiré tantes vegades com calgui", ha dit. A més, ha apuntat a "falses polèmiques" al voltant del nom de l'aspirant a la presidència de la Generalitat de la llista que ell encapçala.

EL LÍDER D'ESQUERRA

Per la seva banda, el president d'ERC, Oriol Junqueras, número 5 de la llista, que dilluns va evitar assenyalar Mas com el candidat a la reelecció, també va ser més clar aquest dimarts: "El presidenciable de Junts pel sí és Mas, de la mateixa manera que el cap de llista és Romeva".

L'exeurodiputat d'ICV ha subratllat que, encara que el líder de Convergència sigui el candidat a president, si Junts pel Sí guanya les eleccions del 27 de setembre, l'Executiu que surti de les urnes serà molt diferent del d'ara: "Hi haurà un govern plural, amb sensibilitats diverses, amb CDC, ERC, Moviment d'Esquerres i altres, i responsables amb perfils tècnics amb responsabilitat per construir aquest futur. Serà un govern completament diferent del que hem tingut fins ara, per un període transitori".

"UN GRUP DE TONTOS"

Notícies relacionades

Així, ha criticat l'"obsessió" i la "voluntat" de "posar sobre la taula contradiccions que no hi ha" i de circumscriure el 'procés' a una persona, Mas, "que ha perdut el seny", en opinió d'alguns, mentre "la resta" són només "un grup de tontos". El candidat considera "indignant" que presentin d'aquesta manera els integrants de Junts pel Sí.

Romeva ha reclamat una "majoria incontestable i clara" perquè el procés cap a la independència sigui "més fàcil i ràpid". Ha insistit, no obstant, que una majoria, com a mínim, de 68 escons seria suficient perquè un Govern "de concentració" iniciï "un procés constituent tan curt com sigui possible, que ha d'acabar amb una constitució que s'haurà de ratificar en referèndum".