Rosa Díez demana que Fernández Díaz comparegui per l'"aguanta, Rato"

La portaveu d'UPD reclama a Sáenz de Santamaría que doni explicacions per la reunió que va mantenir el ministre amb l'exvicepresident

1
Es llegeix en minuts

Rosa Díaz, la portaveu de UPD al Congrés, ha elevat a la vicepresidenta del GovernSoraya Sáenz de Santamaría, l'exigència d'explicacions per la reunió que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va mantenir al seu despatx amb Rodrigo Rato, investigat per blanqueig de capitals i imputat en els casos de sortida a Borsa de Bankia i l'ús de 'targetes black'.

En una sèrie de comentaris publicats a les xarxes socials, Díez ha anunciat que aquest dilluns no només demanaran la compareixença al Congrés del ministre Fernández Díaz per aquesta reunió, sinó també de la vicepresidenta del Govern.

"Sol·licitarem la compareixença del ministre i de la vicepresidenta perquè ens expliquin la vergonya de l''aguanta, amic Rato' amb què volen tapar els escàndols Bankia/Preferents/targetes Black", ha escrit al seu perfil de Facebook.

INSISTÈNCIA POLÍTICA

Notícies relacionades

Al seu judici, "protegir delinqüents no és tasca del ministre de l'Interior" i avança que pensa insistir en el tema perquè considera que aquesta situació ha de comportar "una dimissió o un cessament".

"Som molt pesats i seguirem fins que els pocavergonyes (els silents, els còmplices, els comprensius, els que pensen que els partits no han d'anar als tribunals a defensar les causes justes...) paguin políticament i penalment pel que van fer -adverteix-. No pararem en la nostra voluntat que els responsables penals paguin davant la justícia, i els responsables polítics, davant els ciutadans".